Fabregas Chelsea'yi sırtlıyor

Chelsea'nin sezon başında Barcelona'dan transfer ettiği Cesc Fabregas, Londra kulübünde harika bir sezon geçiriyor. İspanyol futbolcu yaptığı 12 asistle takımının lider olmasında önemli rol oynadı.

NTV Spor 23.12.2014 - 12:19
Fabregas Chelsea'yi sırtlıyor

"Barcelona'da merkez santrfor ve forvet arkasında görev yaptım. Yeteneklerimi en iyi şekilde gösterebileceğim mevkide oynayamadım. Ancak şimdi gerçek pozisyonumdayım. Burada oyuna hükmedebiliyorum ve kendimi daha iyi hissediyorum"... Bu sözler Chelsea'nin yıldızı Cesc Fabregas'a ait.

Sezon başında Barcelona'dan Londra kulübüne transfer olarak 2. Ada macerasına başlayan İspanyol yıldız, orta sahanın merkezinde beklentilerin ötesinde bir sezon geçiriyor. Ligde 17 maçın 16'sında oynayan ve sadece bir maçı cezalı olduğu için kaçıran Fabregas, 12 asistle takımının birçok golünde pay sahibi oldu. Premıer Lig'in henüz ilk yarısı bile tamamlanmadan 12 asist yapan Fabregas, Premier Lig rekoruna göz kırpıyor.

Fabregas'ın bu başarılı grafiği sürdürmesi halinde 2002-2003 sezonunda 20 asist yapan eski takım arkadaşı Thierry Henry'nin rekorunu kırması çok da zor görünmüyor. Fabregas aynı zamanda 5 büyük lig, yani İngiltere, İspanya, İtalya ve Fransa ligleri göz önüne alındığında en çok asist yapan oyuncu konumunda bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...