Gençlere Bayern uyarısı!

Bayern Münih'in genç yıldız adaylarına ardı ardına kancayı takması, Almanya'da tartışma konusu oldu.

NTV Spor 08.01.2015 - 12:48
Gençlere Bayern uyarısı!
Türkiye'de oyuncu yetişmediği tartışmalarının yoğunlaştığı bir dönemde, bu konuda sıkıntı çekmeyen Almanya'da farklı bir tartışma yaşanıyor! Bayern Münih'in alışılmış büyük yıldız transferlerinin yanında henüz futbol dünyasına yeni çıkmaya başlayan “ham” yıldızlara yönelmesi eleştiri konusu oluyor.
 
Bir süre önce Mönchengladbach'tan 18 yaşındaki Sinan Kurt'u 1 Milyon 100 bin Euro karşılığı transfer eden Bundesliga lideri, ara transfer döneminde de Stuttgart'ta kiralık oynayan ve satın alma hakkı bu kulüpte bulunan Salzburg'un 19 yaşındaki oyuncusu Joshua Kimmic'i 7 Milyon Euro karşılığında transfer etti. Geçen temmuz ayında Almanya'nın en önemli Scout'larından Michael Reschke'yi teknik direktör olarak alt yapının başına getiren Bayern'in, Reschke'nin bu gelişi ile birlikte genç yetenekler konusunda yaptığı atak dikkat çekiyor.
 
Büyük umut besledikleri Sinan Kurt'un Bayern tarafından transfer edilmesi üzerine görüşlerini açıklayan Mönchengladbach Sportif Direktörü Max Eberl, Alman devinin henüz olgunlaşmamış genç yetenekleri topladığını, bunun da diğer kulüplere zarar vereceğini söyledi. Reinische Post gazetesine konuşan Eberl “Bayern Alaba ve Müller gibi çok önemli yetenekleri çıkarttı. Ama onlar genç takımları ile çok başarılı olamadılar. Sanırım bu da onları rahatsız ediyor ve bir şeyler yapmak istiyorlar. Michael Reschke bu konunda sadece çok iyi bir eksper değil aynı zamanda büyük bir strateji uzmanı. Bu konuda Bayern'e çok şey kattığı kesin. Ancak genç yetenekler nerede gelişecekleri konusunda iyi düşünmeliler. Özellikle de her çağıran büyük külüne gidip gitmemeleri gerektiğini. Bu, futbola zarar veriyor. Büyük kulübe gidip sonradan kaybolan nice örnekler var. Gençler ilk önce başka yerlerde kendilerini gösterip ondan sonra Bayern'e gitmeyi düşünmeliler. Böylece diğer kulüpler de bundan yaralanır ve bonservis bedelleri Bayern'in peşindeki bu kulüplere akar. Böyle henüz olmamış ham yetenekleri almak Alman futboluna ne kadar yarar sağlar bilemiyorum. Biz büyük kulüpler için yetiştirici olmak istemiyoruz. Ancak yine de iyi oyuncuları yetiştirmeye devam edeceğiz, çünkü genç oyuncular bizde çok iyi gelişim sağlıyorlar” dedi.

Sayfa Yükleniyor...