"İkinci yarıda çok iyi savunma yaptık"

THY Avrupa Ligi Top 16 turunda İspanya'nın Unicaja Malaga takımını 17 sayı geriden gelerek yenen Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Dontaye Draper, devre arasında başantrenörleri Ivkovic'in taktikleri sonrasında ikinci yarıda hem savunmada hem de hücumda vites arttırarak çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

NTV Spor 10.01.2015 - 16:21
"İkinci yarıda çok iyi savunma yaptık"
Anadolu Efes'in ABD'li oyuncusu Dontaye Draper, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, maçın ilk yarısında çok hızlı oynayan İspanyol temsilcisinin, kolay sayılar bulduğunu vurgulayarak, "Devre arasında soyunma odasında antrenörümüz sakin olmamızı ve galibiyet için oyun ritmini bizim belirlememiz gerektiğini söyledi. Bu ritmi yükselterek oyunu hızlandırmamızı ve hızlı hücumlardan kolay sayılar bulmamızı istedi. Biz de ikinci yarıda elimizden geldiğince bunu yapmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
     
İlk yarıda farkın 17 sayıya kadar açıldığını hatırlatan ABD'li oyuncu, şunları kaydetti:
     
"İkinci yarıda takım olarak çok iyi savunma yaptık, hücumda da oyunu hızlandırıp hem kolay sayılar hem de üç sayılık isabetler bularak önce farkı kapattık, sonra da öne geçtik. Savunma, antrenörümüzün en önem verdiği konulardan biri. Bizim maçları kazanmamızı sağlayan faktörlerin de başında geliyor. Ben de dün sahaya girdiğimde takımımın başarısı için elimden gelen her şeyi ortaya koymaya çalıştım. Takımıma enerji vermeye, sayılar bulmaya ve galibiyete katkıda bulunmaya çalışıyorum."
     
Draper, gelecek hafta konuk edecekleri Rusya'nın CSKA Moskova takımını karşısında son saniyeye kadar tüm güçleriyle savaşarak, galip gelmek istediklerini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...