Güreşte 'imaj' değişikliği!

Dünya Güreş Birliği (UWW), güreş minderi renkleri, hakem kıyafetleri ve sporcu mayosunun değişmesi yönünde karar aldı.

NTV Spor 18.01.2015 - 10:53
Güreşte 'imaj' değişikliği!

Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 40 yılı aşkın süredir güncelleme yapılmayan spor sunumu için İsviçre'nin Lozan şehrinde bir araya gelen UWW Yönetim Kurulu üyeleri, dünya güreşi adına "önemli" kararlar aldı.

İlk kez 1972 Münih Olimpiyatları'nda yarışma minderinde kullanılan sarı ve kırmızı renkler yerine artık koyu mavi ve turuncu renkler kullanılacak.

UWW, ayrıca uluslararası müsabakalarda görev alan hakemlerin kıyafetlerinde de değişiklik yapma kararı aldı. Daha önce müsabakaya çıkarken takım elbise giyerek kravat takan uluslararası kategori hakemleri, artık yakalı tişört ve pantolon giyecek.

Ayrıca bu yıl güreşçi mayolarında da değişikliğe gidilecek ve genç kitlenin dikkatini çekecek renkler tercih edilecek.

Bu arada toplantıda Kosova Güreş Federasyonu da tanındı. Kosova Güreş Federasyonu ile birlikte uluslararası güreş federasyonu sayısı 179 oldu.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Nenad Lalovic'in Dünya Güreş Birliği başkanı olmasının ardından çok sayıda yeni kararlar alındığını belirterek, güreşin eski heyecanlı günlerine geri döndüğünü ve İsviçre'de alınan kararları olumlu bulduğunu kaydetti.

Sayfa Yükleniyor...