Galatasaray Odeabank çok rahat!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin 12. Hafta karşılaşmasında Galatasaray Odeabank, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda Canik Belediyesi'nin konuğu oldu. Son şampiyon rakibini 78-47'lik sonuçla mağlup etti ve lig liderliğini devam ettirdi.

NTV Spor 18.01.2015 - 15:59
Galatasaray Odeabank çok rahat!

Nuria Martinez - Deniz Çolakoğlu - Şebnem Kimyacıoğlu - Sancho Lyttle - Kelsey Bone ilk beşiyle maça başlayan Galatasaray Odeabank, maçın ilk dakikalarında basket kaydedemedi. Bahar Yapar - Gökçe Doğan - Katsiaryna Snytsina - Joslyn Tinkle - Mercedes Walker beşiyle maça giren Canik Belediyesi, asistler üzerinden bulduğu basketlerle ilk dört dakikayı 6-1 önde geçti. Sancho Lyttle'ın ivmelenmesiyle birlikte son bir dakikaya Galatasaray Odeabank önde girse de Dilara Tongar'ın turnikesi ve süre dolarken Joslyn Tinkle'ın üçlüğüyle ilk çeyrek 16-14 Canik Belediyesi'nin üstünlüğüyle bitti.

İkinci çeyreğin başında karşılıklı isabetler geldi ve üç dakika 22-19 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle geçildi. Son dört dakikada rakibine sayı izni tanımayan Ekrem Memnun'un öğrencileri pota altında Sancho Lyttle - Nevriye Yılmaz ikilisiyle 12-0'lık seri yakaladı. İkinci çeyrek 34-21 Galatasaray Odeabank lehine sonuçlandı.

Üçüncü çeyrek başında Dilara Tongar'ın isabetlerine karşılık önce Şebnem Kimyacıoğlu ve Deniz Çolakoğlu, ardından da Sancho Lyttle ve Kelsey Bone etkili oldu. Bu çeyrekte altı dakika geçerken skor 46-26 Sarı - Kırmızılı ekibin lehineydi. Kalan bölüm karşılıklı isabetlerle geçildi ve Galatasaray Odeabank üçüncü çeyreği 53-34 önde kapattı.

Final periyodunun başında Galatasaray Odeabank 6-0'lık seri yakaladı ve skoru 59-34'e getirdi. Samsun ekibinin farkı eritme çabası sonuç vermezken Queralt Casas, Nevriye Yılmaz ve Nuria Martinez son dakikaları oldukça etkili oynadı. Karşılaşma 78-47 Galatasaray Odeabank lehine sonuçlandı.

CANİK BELEDİYESİ
Bahar Yapar 1 sayı - 1 ribaund - 1 asist,
Katsiaryna Snytsina 12 sayı - 5 ribaund - 3 asist,
Dilara Tongar 8 sayı - 1 ribaund - 3 asist,
Harika Gözde Eldaş,
Gizem Kazali,
Mehtap Karabilecen 4 sayı - 2 ribaund - 1 asist,
Sassa Cado 2 ribaund - 1 asist,
Joslyn Elise Tinkle 16 sayı - 7 ribaund,
Mercedes Walker 4 sayı - 6 ribaund,
Gökçe Doğan 2 sayı - 3 ribaund - 2 asist

GALATASARAY ODEABANK
Nuria Martinez 6 sayı - 5 ribaund - 3 asist,
Kelsey Bone 8 sayı - 4 ribaund - 1 asist,
Ayşegül Günay 10 sayı - 7 ribaund - 4 asist,
Queralt Casas 13 sayı - 1 ribaund - 2 asist,
Nevriye Yılmaz 10 sayı - 2 ribaund - 1 asist,
Deniz Çolakoğlu 6 sayı - 1 asist,
Sancho Lyttle 15 sayı - 6 ribaund - 2 asist,
Şebnem Kimyacıoğlu 6 sayı - 4 ribaund - 2 asist,
Bahar Çağlar 4 sayı - 7 ribaund

Sayfa Yükleniyor...