"Ciddiye almıyorum"

Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff, Altın Top Ödülü’nün Cristiano Ronaldo'ya verilmesine tepki gösterdi. FIFA'yı ciddiye alamayacağını söyleyen Cruyff, ödülü Toni Kroos'un hakettiği görüşünde.

NTV Spor 20.01.2015 - 11:16
"Ciddiye almıyorum"

Cristiano Ronaldo'nun Lionel Messi ve Manuel Neuer'in önünde Altın Top Ödülü'nü kazanması Hollandalı futbol efsanesi Johan Cruyff'ün tepkisini çekti.

Hollanda'da yayımlanan De Telegraaf Gazetesi'nde bir yazı kaleme alan Cruyff, Ronaldo'nun sadece kendi istatistiklerini düşündüğünü ileri sürdü. Altın Top Ödülü verilirken sadece oyuncuların istatistiklerine değil; takımlarındaki rolüne de bakılması gerektiğini vurgulayan Cruyff; "Altın Top Ödülü'nün üst üste 2. kez takımından çok kendisini düşünen ve çok az kupa kazanan bir oyuncuya verilmesi gülünç" ifadesini kullandı.

Alman oyuncu Toni Kroos'un Altın Top'u Ronaldo'dan daha fazla hakettiğini savunan Cruyff; "2 yıl önce Bayern Münih kazanılabilecek tüm kupaları kazandı ama ödül Kroos yerine Ronaldo'ya verildi.

Kroos, 2014'te Almanya'nın Dünya Kupası'nı kazanmasında kilit rol oynadı ancak ilk 3'e bile giremedi. Bu yüzden Altın Top Ödülü'nü ciddiye alamayacağım çok açık" dedi.

Sayfa Yükleniyor...