Bayern’e Suudi Arabistan eleştirisi

Katar’da gerçekleştirdiği devre arası kampı sonrası Suudi Arabistan’da Al-Hilal takımı ile bir dostluk maçı oynayan Bayern Münih’e Almanya’da Sosyal Demokrat Parti ve Yeşiller üyesi politikacılardan eleştiri geldi.

NTV Spor 20.01.2015 - 12:58
Bayern’e Suudi Arabistan eleştirisi
Hüseyin Özkök - Suudi Arabistan gibi sürekli insan hakları ihlallerinin yaşandığı, gösteri ve fikir hürriyetinin olmadığı bunun yanında kadınların ayrımcılığa uğrayıp ağır baskı gördüğü, hatta araba kullanmaları ve statlara girmelerinin dahi yasak olduğu bir ülkede para için maç yapmanın etik ve demokrasi değerleri ile uyuşmadığını belirten politikacılar, bu karşılaşmanın bir Alman firması olan Volkswagen tarafından finanse edilmesini de ayrıca eleştirdiler.

Bayern Münih'in devre arası kampını izleyen kadın gazetecilerin de Riad'taki hazırlık karşılaşmasına kadınların statlara girmesi yasak olduğu için gidememeleri ve sadece erkek gazetecilere vize verilmesi ayrıca eleştiri konusu oldu.

Bayern Münih, futbol şirketinin ortaklarından Audi firmasının sahibi olan Volkswagen'ın Arap ülkelerindeki pazar payını arttırmak amacıyla finanse ettiği devre arası kampını bir süredir Katar'da gerçekleştiriyor. Suudi Arabistan'daki hazırlık karşılaşması da Volkswagen firması tarafından organize edilmişti.

Sayfa Yükleniyor...