Güntekin Onay'dan transfer değerlendirmesi!

Beşiktaş ve Trabzonspor'un yeni transferlerini, NTV Spor yorumcusu Güntekin Onay'a sorduk. İşte Onay'ın, transferlerle ilgili görüşleri...

NTV Spor 21.01.2015 - 20:17
Güntekin Onay'dan transfer değerlendirmesi!

NTV Spor yorumcusu Güntekin Onay, Beşiktaş'ın Alexander Milosevic ve Daniel Opare transferleri ile, Trabzonspor'un Erkan Zengin transferini değerlendirdi.

"MILOSEVIC'İN POTANSİYELİ VAR"
Milosevic'in Beşiktaş'ın aradığı tipte bir oyuncu ve iyi bir transfer olduğunu savunan Güntekin Onay, "Milosevic, İsveç Milli Takımı'na kadar yükselmiş bir stoper, 22 yaşında. Henüz çok üst seviye bir oyuncu değil ama potansiyeli olan ve çıkışta bir oyuncu. 1.91'lik boyuyla yüksek toplarda etkili, hava hakimiyeti olan bir oyuncu. Teknik kapasitesi de yüksek. Özellikle bizim ligimizde tercih edilen stoper tiplemesine uygun, agresif bir oyuncu. Beşiktaş'ın aradığı tipte bir oyuncu olduğunu söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

"OPARE ÇALIŞIP, POZİSYON BİLGİSİNİ GELİŞTİRİRSE..."
Beşiktaş'ın sağ bek pozisyonu için kiraladığı Daniel Opare hakkında ise Güntekin Onay, "Aslında çok küçük yaşlarda adını duyurmuş bir oyuncuydu. Avrupa transfer piyasasında tanınmış bir oyuncuydu. Atletik, çabuk bir oyuncu. Çok deneyimli olmadığı için zaman zaman pozisyon hataları yapan, kademe hatası yapabilen bir oyuncu olabilir ama Beşiktaş'ta çok çalışırsa, pozisyon bilgisini geliştirir ve adapte olursa faydalı olabilecek bir futbolcu. Beşiktaş'ın kadro yapısı içerisinde 'al sağ beke koy oynasın, takımı taşısın, şampiyonluk yarışı içerisinde büyük katkı versin' diyemeyiz, böyle bir muamma var, kabul etmek gerek. Bir yandan da maliyeti olmayan, risksiz bir transfer, zaten kiralık" yorumunu yaptı.

"ERKAN, TRABZONSPOR'A ÇOK FAYDALI OLUR"
Trabzonspor'un Erkan Zengin hamlesiyle ilgili ise Güntekin Onay, "Erkan, Beşiktaş'a geldiğinden beri tanıdığımız bir oyuncu. İsveç'ten gelmişti, aslında çok yetenekli ve özellikle de özgüveni arttıktan sonra yeteneklerini daha iyi sergileyen, İsveç Milli Takımı'na yükselmiş bir oyuncudan bahsediyoruz. İki kanatta da oynayabiliyor. 4-2-3-1'deki 3'lünün her yerinde oynayabiliyor. Ersun Yanal onu çok istedi. Ersun Yanal'ın takımında çok faydalı olacağını düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Sayfa Yükleniyor...