Wenger'e 'kural' engeli!

Arsenal stoper arayışında... Londra kulübünün hedefindeki ilk isim; Villarreal'den Gabriel... Ancak Gabriel'in Premier Lig'de forma giyebilmesi için önünde aşması gereken ciddi bir engeli bulunuyor.

NTV Spor 22.01.2015 - 12:27
Wenger'e 'kural' engeli!

Bu sezon sakatlıklardan yana başı çok ağrıyan Arsenal, ara transfer döneminde kadrosunu güçlendirmenin hesaplarını yapıyor...  

İlk olarak Legia Varşova'dan 17 yaşındaki orta saha oyuncusu Krystian Bielik'i transfer eden kırmızı-beyazlılar, savunma bölgesine takviye yapmak için Villarreal'den Gabriel Paulista'yı gündemine aldı.

Londra ekibi, 1,5 sezondur İspanyol ekibinde forma giyen 24 yaşındaki stoper için, 10 milyon sterlin civarında bir teklif yapmaya hazırlanıyor. Ancak Gabriel'in sözleşme fesih bedeli 16 milyon sterlin...

Bununla birlikte oyuncunun Premier Lig'de top koşturabilmesi için çalışma izni engelini aşması gerekiyor. Zira Gabriel, Brezilya Milli Takımı'nın hiçbir kategorisinde forma giymediği için, İngiltere'de çalışma vizesini alması mümkün görünmüyor.

Premier Lig'de Avrupa Birliği dışından bir futbolcunun forma giyebilmesi için; son 2 yılda ülkesinin milli takımının yaptığı maçların yüzde 75'inde forma giymesi gerekiyor. Ancak İngiltere futboluna farklı bir soluk getirebileceği düşünülen isimler "özel yetenekli futbolcu" adı altında çalışma izni alabiliyor.

Arsenal'in, Gabriel'in çalışma izni engelini aşamaması halinde, alternatif isimlere yönelmesi bekleniyor. İngiliz basınına yansıyan haberlere göre; Espanyol'un Meksikalı oyuncusu Hector Moreno ve West Ham'lı Winston Reid, Arsenal Menajeri Arsene Wenger'in, Gabriel'e alternatif olarak düşündüğü isimler arasında yer alıyor.

 

Sayfa Yükleniyor...