La Liga'da 20. hafta heyecanı!

Lider Real Madrid'in, Cordoba deplasmanına çıkacağı haftada, takipçisi Barcelona, Elche'ye konuk olacak. 3. sıradaki Atletico Madrid ise Rayo Vallecano'yu ağırlıyor. Haftanın bir diğer önemli maçı, Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Valencia ile Sevilla arasında...

NTV Spor 23.01.2015 - 14:51
La Liga'da 20. hafta heyecanı!

La Liga'da, 1 maçı eksik olmasına karşın, en yakın takipçisi Barcelona'nın 1 puan önünde bulunan Real Madrid, haftayı Cordoba deplasmanında geçirecek. İlk 19 haftada 18 puan toplayan Cordoba, kümede kalma savaşının tam ortasında bulunuyor. Karşılaşmada gözler bir kez daha, kısa süren sessizliğini geçen hafta Getafe karşısında 2 golle bozan Cristiano Ronaldo'nun üzerinde olacak. Ronaldo'nun, 18 maçta tam 28 golü bulunuyor. Yıldız oyuncu, Lionel Messi'ye ait 50 gollük sezon rekorunu kırma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Barcelona ise Elche'ye konuk oluyor. Atletico Madrid'i Kral Kupası'nda yenen Katalan ekibinde moraller yerinde. Dahası, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo'nun altın top ödülünü aldığı günden bu yana inanılmaz bir form grafiği yakalamış durumda... Lig'deki son Deporivo maçında hat-trick yapan Messi'nin, toplam gol sayısı da 19'a ulaşmış durumda... İlk 19 haftada 17 puan toplayabilen Elche'nin ise alacağı her puana ihtiyacı var.

Arda Turan'ın takımı Atletico Madrid ise son haftaların formda ekiplerinden Rayo Vallecano'yu ağırlayacak. Kral Kupası'nda, deplasmanda Barcelona'ya 1-0 yenilen Atletico, hem moral depolamak hem de zirve ile arasındaki puan farkının açılmaması için kazanmaya çalışacak.

Haftanın bir diğer önemli maçı, Şampiyonlar Ligi'ne katılma mücadelesi veren Valencia ile Sevilla arasında... Valencia, haftaya, Sevilla'nın 1 puan gerisinde 5. basamakta giriyor. Ancak Sevilla'nın 1 maçı eksik... Kazanan, gelecek sezon Devler Ligi'ne katılma yolunda avantaj elde edecek.

Sayfa Yükleniyor...