Edirne tepkili: 'Provokatörleri lanetliyoruz'

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde mücadele eden Edirne Belediyesi Edirnespor Başkanı Murat Boyacıoğlu, hafta sonu oynanan Fenerbahçe karşılaşmasında çıkan olayların Edirne imajına zarar verdiğini bildirdi.

NTV Spor 26.01.2015 - 10:51
Edirne tepkili: 'Provokatörleri lanetliyoruz'

Boyacıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, hafta sonu Fenerbahçe ile oynanan karşılaşmada çıkan olayları provokatörlerin çıkardığını öne sürdü.

Basketbol adına yaşanan güzel atmosferi gölgelemek isteyenlerin çıkardığı olaylar nedeniyle üzüntü yaşadıklarını ifade eden Boyacıoğlu, şunları kaydetti:

"Kadın basketbolunda görülmeyen muhteşem bir atmosferin yaşandığı Mimar Sinan Spor Salonu'nda ne yazık ki bazı spor düşmanlarının provokasyonları ve emniyet güçlerimizin de olanlara biber gazıyla müdahale etmesi sonucu bu güzel tablo büyük bir zarar görmüştür. Daha maçın başında, hakemin başlama düdüğü çalmadan başlatılan provokasyon ile olabilecek olayların fitili ateşlenmiş ama buna rağmen gerekli güvenlik önlemleri yeterince alınamamıştır.

Kendi başkanına, kendi takım oyuncuları ve idarecilerine küfreden, kendi takımlarının benchine saldırı teşebbüsünde bulunan ve tribünleri provoke eden, kendilerini Genç FB'liler olarak nitelendiren grup Edirne basketboluna, Edirnemizin imajına  büyük zarar vermişlerdir. Emniyet güçlerimizin de olayları basit bir şekilde yatıştırmak yerine biber gazı kullanarak kontrol altına almaya çalışması da istenmeyen sonuçlar doğurmuştur."

"SALONDA BİBER GAZI İSTEMİYORUZ"
Yaşanan olayları kınadıklarını bildiren Boyacıoğlu, şöyle devam etti:

"Bir basketbol şölenini bu hale getirenleri kınıyoruz. Eşi, çocuğu, yaşlısı, genci, engellisi ile maçı seyretmeye gelen 2 bin dolayında kişiye yazık ve ayıp olmuştur. Bu insanlar hiçbir sorumlulukları ve suçları yokken kapalı mekanlarda, hele hele spor salonlarında asla kullanılmaması gereken biber gazına maruz kalmışlardır. Birçok gencimiz, yaşlımız, çoluk çocuğumuz sağlıklarını tehdit edecek bir durumla karşı karşıya kalmışlardır. İlk yapılacak İl Spor Güvenlik Toplantısı'nda bu işi gündeme getirip bu konuda özel önlemler alınmasını isteyeceğiz.

Kulübümüz ayrıca en kısa zamanda hem yeni Emniyet Müdürümüze hoş geldiniz ziyaretinde bulunacak hem de bu konuyu kendisiyle yüz yüze konuşup biber gazı cihazlarının Mimar Sinan Spor Salonu'na sokulmaması için talepte bulunacağız. Cumartesi günü, bir spor salonunda asla yaşanmaması gereken olaylar için yaşlı, genç tüm Edirneli basketbolseverlerden ve taraftarlarımızdan kulübüm ve şahsım adına özür diliyor, bu tür olayların olmaması için yapılması gereken her şeyi yapacağımıza söz veriyorum."

EDİRNE'DE GERGİN GÜN
Cumartesi günü Mimar Sinan Spor Salonu'nda oynanan Edirne Belediyesi Edirnespor - Fenerbahçe karşılaşmasında son periyodun bitimine 2 dakika 46 saniye kala iki takım taraftarı birbirlerine küfürlü tezahüratta bulunduktan sonra taş, bozuk para ve çeşitli maddeler atmış, olaylar çıkmıştı. Salon içerisinde güvenlik önlemi alan Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, taraftarlar arasında yaşanan arbedeyi bibergazı kullanarak yatıştırmıştı.

Maç, Fenerbahçe lehine 77 - 68 tamamlanmıştı.

Sayfa Yükleniyor...