Diego Alves'den kritik kurtarış!

La Liga'da Sevilla'yı yenen Valencia 4. sıraya çıktı. Carlos Bacca'nın penaltısını kurtararak beraberliğe izin vermeyen kaleci Diego Alves takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

NTV Spor 26.01.2015 - 12:15
Diego Alves'den kritik kurtarış!

Valencia kalecisi Diego Alves, kurtardığı penaltılara bir yenisini Sevilla maçında ekledi. La Liga'nın en çok penaltı kurtaran kalecisi olan Brezilyalı file bekçisi, çok kritik bir anda Sevillalı Carlos Bacca'ya gol izni vermeyerek takımının aldığı galibiyette önemli rol oynadı. 

Valencia'nın 2-0 önde götürdüğü maçın 37. dakikasında Bacca'nın kullandığı ilk penaltıda kalesini gole kapatamayan Alves, Sevilla'nın 41. dakikada kazandığı 2. penaltıyı ise kurtardı. Diego Alves böylelikle Sevilla'nın beraberlik golüne engel oldu. Javi Fuego, maçın 56. dakikasında attığı golle Valencia'yı 3-1 öne geçirirken, İspanyol basını rakibini mağlup ederek 4. sıraya çıkan Valencia'nın galibiyetinde aslan payını kaleci Diego Alves'e ayırdı.

2007'den bu yana La Liga'da Almeria ve Valencia kalesini koruyan Diego Alves'in kurtardığı penaltı sayısı da 18'e ulaştı. 36 penaltının 18'inde gol izni vermeyen Diego Alves için "penaltı canavarı" yakıştırması yapılıyor.

Sayfa Yükleniyor...