Şampiyonlar yarış parkurlarını seçti!

Rekabetle eğlenceyi buluşturan sıra dışı koşu yarışı Wings For Life World Run, bu yıl Wings For Life Vakfı tarafından ikinci kez organize ediliyor. Omurilik araştırmalarına dikkat çekmek üzere hayata geçirilen yarış 2014’te olduğu gibi 2015’te de dünyanın her yerinde aynı anda başlayacak. 3 Mayıs’ta startı verilecek koşuya katılanlar altı kıtada ve 35’ten fazla lokasyonda Türkiye saatiyle 14.00’da başlayacak. Amaç, omurilik felci nedeniyle koşamayanların sesini tüm dünyaya koşarak duyurmak.

NTV Spor 27.01.2015 - 12:37
Şampiyonlar yarış parkurlarını seçti!

Yarışın Türkiye ayağı 2014'te olduğu gibi yine Alanya'da koşulacak. Wings for Life World Run, profesyonel koşuculardan amatörlere kadar her yetenekten tüm sporculara açık. Herkesin katılabileceği yarışmada tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak. Koşamayanlara umut olmak için koşulan yarışa başvurular www.wingsforlifeworldrun.com adresinden yapılıyor.

ŞAMPİYONLARDAN SÜRPRİZ SEÇİMLER
Başvurular devam ederken 34 ülkede koşulan 2014 yarışının şampiyonları da bu seneki parkurlarını seçti. Geçen senenin şampiyonlarına bu sene için açık bilet verildi. Diledikleri ülkede yarışa katılabilen şampiyonların seçimleri ilginç bir istatistik ortaya koydu. Hemen hemen tüm şampiyonlar, sadece farklı bir ülkeyi seçmekle kalmadılar, adeta kıta değiştirmek istediklerini gösterdiler. Güney Amerikalı şampiyonlar Avrupa ülkelerini ve Avustralya'yı seçerken, Avrupalı şampiyonların en büyük tercihi Avustralya ve Japonya oldu.

Avustralya tam 15 şampiyonun Wings for Life World Run 2015 için koşacakları parkur olarak zirveyi ele geçirdi. Güney Yarımkürede yer aldığı için sonbahar aylarını yaşayacak olan Melbourne'da koşu gece 21.00'da başlayacak ve günün ilk ışıklarına kadar devam edecek. Avrupa kıtasında gündüz saatlerine ve ilkbahar aylarına denk gelen koşuyu tadan şampiyonlar böylece tam tersi şartlarda yarışacak koşamayanlara umut olmak için limitlerini zorlayacak.

TÜRK ŞAMPİYON ÇİFT 2015'TE JAPONYA'DA KOŞACAK
İkinci sırada sekizer şampiyonu ağırlayacak olan Japonya ve Avusturya geliyor. 2014 Türkiye yarışında hoş bir hikayeye imza atan şampiyon evli çift Murat Kaya ve Svetlana Shepeleva da seçimini Japonya'dan yana kullanan koşucular arasında. 2014'te yarışa birlikte hazırlanıp, birlikte koşuya başlayan çiftten Murat Kaya, erkekler şampiyonu olurken eşi Svetlana Shepeleva da kadınlarda şampiyon olarak zor bir başarıya imza attılar. 2015 için ikili Japonya'da koşmayı seçti. Murat Kaya şunları söyledi: “Başlangıç çizgisinden beri hedefim şampiyonluktu. Düzenli antrenmanların yanında bu yarış için bazı antrenman detaylarını değiştirmiştim. Svetlana ile birlikte çalıştık ve şampiyon olmanın mutluluğunu yaşadık. Şimdi sıra Japonya'da. Hedefimiz yine birincilik olacak.”

Murat Kaya'nın eşi Svetlana Shepeleva ise “Başlarda güneş, ardından da rüzgar beni yormuştu. Havaya rağmen tempomu korudum. Kazandığım için mutlu oldum ama esas Murat'ın zaferini duyduğum anda sevincim ikiye katlandı. Şimdi Japonya için hazırlanıyoruz. Hedefimiz çift olarak bu sefer Japonya'da birinci gelmek.”

BÜYÜK ÇEKİŞMENİN MEKANI AVUSTURYA
Avusturya ise en büyük çekişmeye sahne olacak parkur. 2014'te Wings for Life World Run Dünya Şampiyonu olan Etiyopyalı Lemawork Ketema ve sadece 90 metrelik ve saniyelerle ölçülebilecek bir farkla ikinci olan Perulu Remigio Quispe, bu sene Avusturya parkurunda buluşacak. Aynı anda yarışa başlayacak iki şampiyon, dostluk mesajı ve omurilik felcine dikkat çekmenin yanında dikkat çekici bir rekabetin de aktörleri olacak.

3 Mayıs'ta Alanya'da koşulacak Türkiye ayağı da bir şampiyonu ağırlayacak. 2014'te Kaliforniya'da koşulan yarışı birinci bitiren Calum Neff, 2015 parkuru olarak Alanya'yı seçti. ABD Batı Yakası şampiyonu Neff, “Hiç görmediğim ve çok merak ettiğim Alanya'nın bana ilham vereceğine inanıyorum” diyor.

 

Sayfa Yükleniyor...