Barcelona'da sponsor belirsizliği!

Barcelona, kulübün en önemli gelir kalemlerinden biri olan forma sponsoruyla yol ayrımına geldi. Başkan Josep Bartomeu, Katar'da son dönemde yaşanan politik gelişmeler nedeniyle sözleşme şartlarını yeniden düşünebileceklerini söyledi.

NTV Spor 28.01.2015 - 14:50
Barcelona'da sponsor belirsizliği!

Barcelona Kulübü, forma sponsoru olan Katar spor yatırım şirketiyle yollarını ayırıyor.

Katalan Kulübünün başkanı Josep Bartomeu, 2016'da sona erecek sözleşme öncesi, karşı tarafla son durumu bir kez daha gözden geçireceklerini ancak Katar'daki son politik gelişmelerin kendilerini endişelendirdiğini dile getirdi.

Bu nedenle Katar spor yatırım şirketiyle, kontrat bitiminde sponsorluk konusunu yeniden masaya yatıracaklarını belirten Bartomeu, geçmişte olduğu gibi forma reklamsız sahaya çıkmalarının ise artık mümkün olmadığını söyledi.

"Barcelona'nın eskisi gibi formasında sadece Unicef reklamına yer vermesi artık ütopik" ifadelerini kullanan Barcelona Başkanı, yarışmacı bir takım kimliğini koruyabilmek adına reklam almalarının şart olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona'nın Katar spor yatırım şirketiyle yaptığı sponsorluk sözleşmesi, Katalan kulübe yıllık 30 milyon euro kazandırıyor. Sözleşmenin ilk iki sezonunda Katar tanıtım vakfının reklamını formalarının göğsünde taşıyan Barcelona, 2 yıldır da Katar Havayolları logolu formalarıyla mücadele ediyor.

 

Sayfa Yükleniyor...