Bağışları iade edecek ama...

FIFA başkanlığına adaylığını açıklayan David Ginola, kampanyasını yürütmek için topladığı bağışları iade edeceğini açıkladı. Ginola buna karşın, başkan adaylığından çekilmeyi düşünmediğini dile getirdi.

NTV Spor 30.01.2015 - 10:56
Bağışları iade edecek ama...

FIFA başkanlığına adaylığını koyan eski Fransız futbolcu David Ginola, kampanyasını başarıya ulaştırabilmek için futbolseverleri bağış yapmaya çağırmıştı. Ancak Ginola'nın çağrısı ilgi çekmedi. Bir bahis firmasından 250 bin Sterlin bağış alan Ginola, Blatter'i koltuğundan indirebilmek için 2 milyon Sterlin'e daha ihtiyacı olduğunu söylüyordu. Ancak 250 bin Sterlin'in haricinde, Ginola'nın toplayabildiği bağış miktarı, 10 bin Sterlin'e bile ulaşmadı. Bunun üzerine eski futbolcunun, bağış paralarını sahiplerine iade edeceğini açıklaması, başkan adaylığından vazgeçtiği yorumlarını beraberinde getirdi. Ancak Ginola'nın, adaylıktan çekilmeye niyeti yok.

"FIFA'nın hala değişime ihtiyacı var" diyen Ginola; "Herkesi FIFA'daki değişim için sesini yükseltmeye davet ediyorum. Sesiniz ne kadar düşük çıkarsa çıksın, hep birlikte konuşursak, taleplerimiz duyulacaktır" ifadelerini kullandı.

FIFA başkanlığı için en güçlü aday olarak hala, üyeler arasında büyük etkinliği bulunan Sepp Blatter gösteriliyor. 1998'den beri başkanlık görevini yürüten Blatter'i koltuğundan indirmek için eski icra kurulu üyesi Jerome Champagne, Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael Van Praag, Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin ve eski Portekizli futbolcu Luis Figo da aday olmuştu.

Sayfa Yükleniyor...