Boksörlerimizden 5 madalya!

Macaristan'da düzenlenen Debrecen Memorial İstvan Boks Turnuvası'na katılan milli takım, 5 madalya kazandı.

NTV Spor 08.02.2015 - 13:04
Boksörlerimizden 5 madalya!

Debrecen kentinde 3-8 Şubat tarihlerinde organize edilen turnuvaya 19 ülkeden 150 sporcu katıldı. Türk Milli Takımı, turnuvayı 3 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 5 madalyayla tamamladı.

56 kiloda Gairbek Germakhanov, 69 kiloda Hüseyin Karslıoğlu ve91 kiloda Ali Eren Demirezen, gümüş madalya alırken, 60 kiloda Volkan Gökçek ve 75 kiloda Erol Özkal bronz madalyanın sahibi oldu.

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Macaristan'dan 5 madalyayla dönen sporcuları kutladı.

Gözgeç, "Onlar bizim gururumuz, şanlı bayrağımızı uluslararası şampiyonalarda ve turnuvalarda zirveye çıkarmak için gayret ediyorlar. Emeklerinin ve çalışmalarının meyvelerini de böyle önemli turnuvalarda alıyorlar. Haziran ayında Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'nda da kendilerinden böylesine çok sayıda madalya bekliyoruz. Başarılarından dolayı sporcularımızı ve antrenörlerini kutlarım" ifadelerini kullandı.

KILIÇ'TAN KUTLAMA
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Macaristan'da düzenlenen Debrecen Memorial İstvan Boks Turnuvası'nda madalya kazanan sporcuları tebrik etti.

Bakan Kılıç, yayımladığı mesajında, turnuvada mücadele eden, ter döken tüm sporcuları kutladı. Kılıç mesajında, "Özellikle ülkemize madalya kazandırarak adımızı uluslararası camiada duyuran milli sporcularımız Gairbek Germakhanov, Hüseyin Karslıoğlu, Ali Eren Demirezen, Volkan Gökçek ve Erol Özkal'ı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Ümit ediyorum ki kazandıkları başarılarının simgesi gümüş ve bronz madalyalarını bir sonraki mücadelelerinde altın madalya ile taçlandırırlar" ifadelerini kullandı.

 

Sayfa Yükleniyor...