Premier Lig 24. hafta panoraması

Galip Öztürk, NTV Spor eXpress'te Premier Lig 24. hafta panoramasını yazdı...

NTV Spor 10.02.2015 - 11:55
Premier Lig 24. hafta panoraması

Galip ÖZTÜRK - Manchester City ile puan farkını 7'ye yükselten Chelsea, 24 hafta sonunda 19 yıl sonra bu farkı yakalayan ilk ekip oldu!
  
NTV Spor eXpress iPad UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!
  
İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea, hafta sonunda Aston Villa deplasmanında 2-1 kazanırken, Hull City ile 1-1 berabere kalan Manchester City ile puan farkını yediye yükseltti. 24. hafta baz alındığında Chelsea, 1995-96'da şampiyon olan Newcastle United'ın ardından en yakın takipçisine bu kadar fark atan ilk ekip oldu. Branislav Ivanovic,  Aston Villa karşısında son altı maçta beşinci golünü atarak Chelsea'ye 3 puanı getiren isim oldu.
 
YAYA TOURE OLMAYINCA
Afrika Kupası'nda Fildişi Sahili'ni 1992 yılından bu yana ilk şampiyonluğuna ulaştıran Yaya Toure'nin yokluğu Manchester City'ye pahalıya patladı. 31 yaşındaki tecrübeli orta saha oyuncusunun forma giymediği son 4 karşılaşmada Manchester City sadece 3 puan alabildi. Yaya'nın bu sezon forma giyemediği 6 maçın hiçbirinde City galibiyet yüzü görmedi. Manchester City ayrıca 2009'dan bu yana ilk kez art arda dört maç kazanamadı.
 
UNİTED YİNE KAYIP
Manchester United ise West Ham United deplasmanında 1-1 berabere kalarak yara aldı. Takımın önemli silahı Wayne Rooney, 2015'e girdiğimiz Ocak ayından bu yana bir tek isabetli şut bile atamadı. Sezona hızlı başlayan Arjantinli Angel Di Maria da, yeni yıldan bu yana ne asist yapabildi, ne de gol atabildi.
 
TOTTENHAM'IN KAHRAMANI KANE
Londra derbisinde Tottenham 1-0 geriden gelip Arsenal'i 2-1 mağlup etti. Takımın genç golcüsü Harry Kane 22 gole ulaştı. Kane, Tottenham'da geçen sezonun tümünde en çok gol atan oyuncudan şimdiden 8 gol daha fazla kaydetti. Arsenal'in derbide tek golünü kaydeden Mesut Özil ise kırmızı-beyazlılarda ilk kez art arda üç gol attı.
 
KAFALARIN HAFTASI
İngiltere Premier Ligi'nde geçen hafta sonu 20 golün 9'u kafayla kaydedildi. Bu rakam son dokuz sezonun en yüksek kafa golü ortalaması oldu. Bir başka ilginç nokta ise 2-2 biten Burnley-West Ham United mücadelesindeydi. İki takım da maçta attıkları ikişer şutu gole çevirerek yüzde yüz şut isabetiyle oynadı. İngiltere Premier Ligi'nde yüzde yüz şut isabetiyle en son 2'şer golün atıldığı maç 1999'da Wimbledon-Derby mücadelesiydi.
 
NTV Spor eXpress iPad UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN!
 

Sayfa Yükleniyor...