Beşiktaş havlu attı!

Beşiktaş, EuroCup çeyrek final rövanş maçında İstanbul Üniversitesi BGD’ye 60-58 yenildi ve kupaya veda etti.

NTV Spor 12.02.2015 - 21:23
Beşiktaş havlu attı!

Beşiktaş İntegral Arena'da oynanan karşılaşmaya siyah beyazlılar; Frida Eldebrink, Tuğba Taşçı, Yasemin Dalgalar, Jordan Hooper, Petra Kulichova ilk beşiyle başladı.
 
Beşiktaş, karşılaşmaya savunmada oldukça konsantre başladı ve ilk iki dakika geride kalırken İstanbul Üniversitesi'ne basket şansı vermedi. Siyah beyazlıllar, ilk sayıları Frida Eldebrink'in orta mesafe şutu sonrasında geldi. İlk çeyreğin ortalarına gelinirken iki takım da hücumda üretken olmakta zorlandı ve oyun dengede devam etti. İki takım da boyalı alanı iyi kapattı ve dış şutlar üzerinden skor üretti. Çeyreğin sonuna üç dakika kala skorda 11-11'lik eşitlik vardı. Periyodun sonuna doğru İstanbul Üniversitesi hücumda daha tempolu bir oyun sergiledi ve yakaladığı seriyle beraber ilk çeyreği 20-13 önde tamamladı.
 
İkinci çeyrekteki ev sahibi takımın ilk sayıları Tuğba Taşçı'dan geldi. Beşiktaş çeyreğe alan savunması yaparak başlasa da İstanbul Üniversitesi dış şut performansı iyi olunca sayı farkı 11'e kadar çıktı. Siyah-beyazlılar ilerleyen dakikalarda hücumda organize olmakta zorlandı ve düşük bir yüzdeyle oynadı. Çeyreğin bitimine dört dakika kala İstanbul Üniversitesi'nin 28-19'luk üstünlüğü vardı. Son bölümde İstanbul Üniversitesi özellikle Shenise Johnson'la üstünlük kurdu ve ilk yarıyı 37-26 önde kapadı.

İkinci devrenin başında İstanbul Üniversitesi hücum ribauntlarında etkili oldu ve ikinci şans sayıları yakaladı. Çeyreğin ortalarına gelinirken İstanbul Üniversitesi oyundaki üstünlüğünü korudu. İstanbul Üniversitesi'nin boyalı alanı çok iyi kapaması Beşiktaş'ın hücumda etkisiz kalmasına yol açtı. Çeyreğin bitimine iki dakika kala İstanbul Üniversitesi 44-34 öndeydi. Çeyreğin sonunda pota altında iyi kullanan Kartal, farkı 7 sayıya kadar düşürdü. Final periyoduna İstanbul Üniversitesi 47-40 önde girdi.
 
Son on dakikaya hücumda oldukça iyi ve tempolu giren Beşiktaş, Yasemin Dalgalar'ın bulduğu üç sayılık isabet sonrasında farkı 1 sayıya kadar düşürdü.(47-46) Final periyodunda vites arttırarak giren siyah beyazlılar savunmada da sertleşti. Çeyreğin ortalarına gelinirken başa baş ve dengede bir oyun vardı. Bitime 4 dakika kala Beşiktaş pota altında Courtney Paris'i durduramayınca İstanbul Üniversitesi yakaladığı seriyle skoru 58-51'e getirdi. Oyunun son bölümünde iki takımda hücumda skor üretmekte zorlandı. Bitime bir dakika kala Frida Eldebrink'in üç sayılık basketiyle skoru 58-58'e taşımayı başardı ama ev sahibi takım kritik şutlardan yararlanamayınca İstanbul Üniversitesi maçtan 60-58 galip ayrıldı.
 
Salon: Beşiktaş İntegral Arena
Hakemler: Petr Hrusa (Çek Cumhuriyeti), Ivan Milicevic (Bosna Hersek), Petar Denkovski (Makedonya)

Beşiktaş: Tuğba Taşçı 9, Eldebrink 7, Yasemin Dalgalar 5, Hooper 13, Kulichova 12, Morrison 9, Emel Güler, Esra Atacan 3 
İstanbul Üniversitesi BGD: Jelavic 3, Johnson 14, Nacickaite 12, Paris 10, Nevin Vatansever 9, Özge Yavaş, Şaziye İvegin 12, Spanou

1. Periyot: 13-20
Devre: 26-37
3. Periyot: 40-47

 

Sayfa Yükleniyor...