Irkçılık olayının yankıları sürüyor!

Paris Saint-Germain - Chelsea maçı öncesi Paris metrosunda ırkçı söylemlere maruz kalan siyahi genç, yaşadıklarını anlatırken, kendisini metronun dışına iten İngilizlerin bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

NTV Spor 19.02.2015 - 11:19
Irkçılık olayının yankıları sürüyor!

Paris Saint-Germain ile Chelsea'nin 1-1 berabere kaldığı Şampiyonlar Ligi maçından önce, Paris metrosunda çekilen bu görüntülerin yankısı sürüyor.

Chelseali taraftarın ırkçı tezahüratlarına maruz kalan siyahi genç, yaşadıklarını Fransız Le Parisien gazetesine anlattı. Fransız genç "Bana ne dediklerini anlamadım ama ten rengimi hedef aldıklarını biliyorum. Çocuklarıma ne söyleyeceğim? Babanız ten rengi yüzünden metroya alınmadı mı diyeceğim? Bunun sorumlularının bir an önce bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.

Maçtan önce İngiliz taraftarlar; "Irkçıyız ve bundan memnunuz" şeklinde tezahürat yaparak, siyahi gencin metroya binmesine izin vermemiş, genci defalarca dışarı itmişti. Chelsea yönetimi; bu tür davranışların futbolda ve sosyal hayatta yeri olmadığını savunarak olaya karışanların bulunması için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını açıkladı.

Sayfa Yükleniyor...