Irkçılara ceza!

Chelsea yönetimi, Paris Metrosu'ndaki ırkçılık olayının ardından somut adımlar attı. Siyahi bir Fransız'ın metroya binmesine izin vermeyen 3 ırkçı taraftarın, Maviler'in evi Stamford Bridge'e girmeleri yasaklandı.

NTV Spor 20.02.2015 - 11:42
Irkçılara ceza!

Şampiyonlar Ligi'ndeki Paris Saint-Germain - Chelsea maçı öncesi ortaya çıkan görüntüler büyük tepki çekmişti. Bir grup Chelsea taraftarı, metroya binmek isteyen siyahi bir Fransız'ı engellemiş; bununla da yetinmeyen taraftarlar; "Biz ırkçıyız ve bunu seviyoruz" şeklinde tezahürat yapmıştı. Irkçı taraftarının eylemine büyük tepki gösteren Chelsea yönetimi, olayın ardından ilk somut adımı attı.

Bu tür davranışların kabul edilemeyeceğini vurgulayan yönetim kurulu, 3 ırkçı taraftarın, Maviler'in evi Stamford Bridge'e girmelerini yasakladı. Olayla ilgili polis soruşturmasının tamamlanmasını bekleyen Chelsea Yönetimi, söz konusu 3 kişiye ömür boyu men cezası vermek için düğmeye basmaya hazırlanıyor.

Irkçılık olayına, İngiltere Başbakanı David Cameron'dan, FIFA Başkanı Sepp Blatter'e kadar birçok kişi büyük tepki göstermişti.

"UTANÇ DUYDUM"
Chelsea Menajeri Jose Mourinho ise, Paris metrosunda yaşanan ırkçılık olayının utanç verici olduğunu söyledi.

Siyahi bir Fransız gencin Paris metrosunda, ırkçılığa maruz kalmasına Mourinho da tepki gösterdi. Chelsea taraftarlarının bu davranışını kabul edilemez olarak tanımlayan Portekizli menajer, bu kişilerin kulübü temsil etmediğini savundu.

Mourinho, "Olayı ilk duyduğumda çok utandım. Ama bu insanlar Chelsea ile bağdaşlaştırılmamalı" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...