Türkiye'de en çok Real Madrid taraftarı!

Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımları destekleyen ülkelerin dağılımı belli oldu. Juventus sürpriz bir şekilde listede ilk sırada yer alırken, Türk taraftarların tercihi Real Madrid oldu.

NTV Spor 24.02.2015 - 11:37
Türkiye'de en çok Real Madrid taraftarı!

45 UEFA ülkesinde bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde son 16'ya kalan takımların taraftar dağılımı belli oldu. İsveç kaynaklı taraftar bloğu Forza Footbal'un, Avrupa kıtasından 4 milyon kullanıcı verilerine göre derlediği istatistiklere göre en çok Juventus ve Barcelona'nın taraftarı olduğu ortaya çıktı.

JUVENTUS İLK SIRADA
Juventus, sürpriz bir şekilde en çok desteklenen takım oldu. İtalya'da üstüste üç şampiyonluk kazanmasına karşın; 2006'dan bu yana Şampiyonlar Ligi'nde en fazla çeyrek finale çıkabilen Juventus, hala Avrupa'nın büyük bir bölümünde hayran kitlesine sahip.
Özellikle Doğu Avrupa'da favori olan İtalyan devini; Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Gürcistan, Gönland, İzlanda, Lilanya, Letonya, Litvanya, Makedonya, Malta, Karadağ, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya ve Slovenya gibi 21 ülke taraftarı destekliyor.

Juventus'un ardından en çok ülkede taraftarının desteklediği takım Barcelona oldu. Son 10 yılda 3 kez kupayı müzesine götüren Barcelona, İzlanda'dan Slovenya'ya kadar bir çok ülkede taraftar buldu.

Barcelona'yı Avrupa'nın 11 ülkesinin desteklediği ortaya çıkarken; Bordo-lavicertliler, Belçika, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Danimarka, Faroe Adaları, Finlandiya, Yunanistan, Monaco, Hollanda, Norveç, Polonya, İspanya'da en çok desteklenen takım oldu. Barça'nın İspanya'da Real Madrid'i geçerek bu ülkede en çok desteklenen takım olması dikkat çekti.

Son yılların en başarılı takımlarından Chelsea ve Bayern Münih'in destekçisi ise sınırlı kaldı. Chelsea bu sezon İngiltere'nin en favori takımı olabildi. Bayern Münih ise en çok desteği sadece Almanya ve Avusturya'da buldu.

İspanya'da ilk sırayı Barcelona'ya kaptıran Real Madrid ise 4 ülkede ilk sırada yer aldı. Mor Menekşelerin destekçisi ülkeler, Macaristan, Lüksemburg, Hırvatistan ve Türkiye oldu.

Paris Saint Germain de iki ülkede en çok taraftar buldu. Fransa ve İsveç. İsveç'te en çok destekçi olmasının nedeni ise Zlatan Ibrahimovic.

Sayfa Yükleniyor...