Akingbala'nın sözleşmesi feshedildi!

Nijeryalı basketbolcuya "Charlie Hebdo" cezası... Rouen Basketbol Takımı'nın pivotu Akingbala'nın sözleşmesi "Ben Charlie değilim, ben polis Ahmed'im" tweetini retweet ettiği için feshedildi. Dikkat çekici olan ise Nijeryalı basketbolcunun Müslüman değil Hıristiyan olması...

NTV Spor 26.02.2015 - 16:35
Akingbala'nın sözleşmesi feshedildi!

Fransa'da Rouen Basketbol Takımı'nın pivotu Akin Akingbala, "Ben Charlie değilim" tweetini retweet yaptığı gerekçesiyle takımdan gönderildi.
     
"DİNİMLE DALGA GEÇENİ KORURKEN ÖLDÜM"
Fransa'nın Rouen kentindeki SPO Rouen basketbol takımının pivotu Akingbala'nın Belçikalı bir aktivistin "Ben Charlie değilim, ben polis Ahmedim. Charlie benim dinimle dalga geçti ama ben onu korurken öldüm" tweetini retweetlediği için takımdan kovulduğu ortaya çıktı.
     
DAVA AÇTI
Akingbala'nın avukatı Romuald Palao, müvekkilinin "çok basit bir nedenle" işine sonra verildiğini belirterek takımı Charlie Hebdo saldırılarından "nemalanmaya" çalışmakla suçladı.
     
İş mahkemesine başvurduklarını ve davanın haziranda sonuçlanacağını ifade eden Palao, müvekkilinin retweet yaptığı için işine son verilmesinin hukuken hiçbir karşılığının olmadığını dile getirdi.
     
İLGİNÇ NOKTA: MÜSLÜMAN DEĞİL HIRİSTİYAN
Palao, Akingbala'nın Hristiyan inancına sahip olduğunun da altını çizerek, müvekkilinin sadece "İfade özgürlüğü için canını veren Müslüman polisi de unutmayın" demek istediğini aktardı.
     
SPO Rouen Başkanı Yvan Gueuder tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Akingbala'nın, iş sözleşmesine aykırı tavırlar sergilediği gerekçesiyle takımdan gönderildiği belirtildi.
     
Fransa'da 7 Ocak'ta Charlie Hebdo dergisine saldırıyla başlayan ve üç gün üst üste yaşanan 3 ayrı saldırıda toplam 17 kişi hayatını kaybetmiş, polis operasyonları sonrasında 3 terörist ölü ele geçirilmişti.

Sayfa Yükleniyor...