Dünya Beşiktaş'ı yazdı

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi 2. turunda İngiliz ekibi Liverpool'u elemesi, dünya basınında da yer buldu.

NTV Spor 27.02.2015 - 02:19
Dünya Beşiktaş'ı yazdı

UEFA, internet sitesinde siyah-beyazlıların galibiyetine, "Korkusuz Beşiktaş, Liverpool'u penaltılarla eledi" başlıklı haberiyle yer ayırdı. Haberde, Beşiktaş'ın seyircisi önünde penaltılarla saf dışı bıraktığı rakibini, UEFA Şampiyonlar Ligi zaferini yaşadığı stattan 10 yıl sonra eli boş gönderdiği yazıldı.

İsveç'in Aftonbladet gazetesinin internet sitesinde yer alan maç haberi, "Liverpool'un kabus gecesi" başlığıyla okurlarının karşısına çıktı. Haberde, Liverpool'un ligde hafta sonu Manchester City ile oynayacağı kritik maç öncesi, Beşiktaş karşısında kabus gibi bir mağlubiyet aldığı kaydedildi. Ayrıca, siyah-beyazlı takımın taraftarlarının karşılaşmada üzerine düşen görevi yerine getirerek, Beşiktaş'ın penaltılarla elde ettiği galibiyette büyük pay sahip olduğu aktarıldı.

ABD'nin televizyon kanallarından ESPN'nin internet sitesi Beşiktaş'ın galibiyetini, "Liverpool, kötü performansının bedelini penaltılarda elenerek ödedi" ifadesine yer vererek duyurdu. Liverpool'un performansının hayal kırıklığı yaşattığı kaydedilen haberde, İngiliz ekibinin çalıştırıcısı Brendan Rodgers'ın, siyah-beyazlıların teknik direktörü Slaven Bilic'in taktiksel değişikliklerine karşılık veremediği belirtildi. Haberde ayrıca, Bilic'in bu galibiyetle Avrupa futbolunda kendisini bir kez daha ispatladığına dikkat çekildi.

İspanya'nın Marca gazetesi, internet sitesinde yer verdiği maç haberinde Liverpool'un elenmesini "sürpriz" olarak nitelendirdi. Sahasında aldığı 1-0'lık galibiyetin avantajını koruyamayan Liverpool'un, Dejan Lovren'in kaçan penaltısıyla Avrupa Ligi'ne veda ettiği bildirildi.

Avustralya'nın The West Australian gazetesinin internet sitesinde ise Liverpool'un tarihinin en büyük başarısını tattığı statta Beşiktaş'a penaltılarla yenildiği belirtildi.

ALMAN BASINI
Sportbild dergisinin internet sayfası, "Arslan attı, Beşiktaş Liverpool'u eledi" başlığıyla verdiği haberde, tarihi bir yerde Liverpool'un acı bir mağlubiyet aldığı ifade edildi.

Liverpool'un, Beşiktaş'a penaltı atışları sonucu elendiği "Atatürk Stadı'nda" 2005 yılında Milano'ya karşı dramatik penaltı atışları sonrasında Şampiyonlar Ligi finalini kazandığı hatırlatıldı. Karşılaşmada Beşiktaş'a 1-0 üstünlüğü sağlayan golü atan Tolgay Arslan'ın da mükemmel bir oyun sergilediği vurgulandı.

"Die Welt" gazetesinin internet sayfası da “Hamburg'un eski oyuncusu Liverpool'u eledi” başlığını kullanarak, Tolgay Arslan'ın 72. dakikada attığı golle ilk maçtaki sonucu egale ettiğine işaret edildi.

"Bild" gazetesi, eski Hamburglu Tolgay Arslan'ın Liverpool'a attığı golle hem Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdiği hem de maçı uzatmalara taşıdığına işaret edildi.

Arslan'ın daha sonraki penaltı atışında da başarılı olduğu belirtilen haberde, Liverpool'da oynayan eski Bayern Münih'in eski futbolcusu Emre Can'ın da penaltı atışında golü attığı ancak acı bir şekilde elendiği kaydedildi.

Alman özel televizyon kanalı "n-tv" de Beşiktaş'ın galibiyetini “Liverpool dramatik bir şekilde başarısız oldu” başlığıyla duyurdu.

İNGİLİZ BASINI
Star Sport gazetesi bir kelime oyunu ile Liverpool'un Avrupa'ya vedasını ilk sayfasına taşıdı. Demba Ba'nın maçın sonunda direkten dönen şutu için "mucize" nitelemesini yapan gazete; "Liverpool, Dejan Lovren'in kaçırdığı penaltı vuruşu ile 2. İstanbul mucizesini gerçekleştiremedi" ifadesini kullandı.
 
Daily mirror gazetesinin ilk sayfasında da Liverpool'a tura mal olan penaltıyı kaçıran Dejan Lovren vardı. Liverpool'un ilk yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyip kendisini zora soktuğunu belirten gazete, 2. yarının ise tamamen Beşiktaş'ın hakimiyeti altında geçtiğini ve siyah-beyazlıların turu hakettiğini vurguladı.

Guardian gazetesi; "Liverpool İstanbul'da bu kez unutmak isteyeceği bir gece geçirdi" ifadesiyle okuyucularının karşısına çıktı. Kırmızıların bugüne dek, Avrupa kupalarında seri penaltılarda hiç kaybetmediğini hatırlatan gazete, Beşiktaş'ın 2. yarıdaki oyunu ile penaltılara gitmeden turu geçmeyi hakettiğinin altını çizdi.

Daily Telegraph gazetesi maç yazısında; "Liverpool futbol tarihine geçen bir mucizenin altına imza attığı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu kadar acı verici bir yenilgi beklemiyordu" ifadesini kullandı. Gazete, 2. yarıda çok daha üstün olan Beşiktaş'ın, penaltılara gitmeden maçı kazanmayı hakettiğini belirtti.

İndependent gazetesi ise Liverpool'un elenmesine karşın giderek olgunlaştığını yazdı. Maçtan önce herkesin aklında, 2005'teki mucizevi Şampiyonlar Ligi zaferinin olduğunu hatırlatan gazete; "Bu maç hakkında, sporda herşeyin mümkün olabileceği konusunda film yapılmayacak. Ancak tıpkı 10 yıl önce olduğu gibi epik bir maç izledik. Liverpool, 10 yıl sonra yine aynı statta penaltılarla şansını denedi ancak bu kez kaybetti" yorumunu yaptı.

Sayfa Yükleniyor...