NFL yıldızları İstanbul'da!

Amerikan Futbolu’nun Türkiye’de yayılması adına NFL oyuncularının da yer aldığı özel bir kamp düzenleniyor. Dünyaca ünlü sporcular 1 hafta boyunca İstanbul'da gençlerle bir araya gelecek.

NTV Spor 27.02.2015 - 20:43
NFL yıldızları İstanbul'da!

“Sınır tanımayan Amerikan Futbolu” projesi kapsamında aralarıda son Super Bowl finalisti Seattle Seahawks'ın yıldızı Marshawn Lynch, Carolina Panthers takımının popüler ismi Deangelo Williams, San Diego Chargers'ın efsane oyuncusu Thomas Kieser'ın da bulunduğu 12 NFL oyuncusu İstanbul'a geldi.

Bir hafta sürecek projenin basın toplantısında konuşan oyuncular; Türkiye'nin Brezilya ve Çin'den sonra kampın düzenlendiği üçüncü ülke olmasının önemine vurgu yaptılar. Amerikan Futbolu'nun yıldız isimleri, amaçlarının Türkiye'de sporun gelişimine katkıda bulunmak olduğunu söylediler.

New York Jets'in Brezilya asıllı tecrübeli ismi Breno Giacomini, Türk Özel Olimpiyatları'nda yer alan çocuklar ve Darüşşafaka Lisesi öğrencileri ile vakit geçirmekten mutluluk duyacaklarını dile getirdi.

Clevaland Browns Oyuncusu Gary Barnidge, Türkiye'yi tercih etmelerinin sebebini ülkede Amerikan Futbolu'na artan ilgi ve genç nüfusun fazlalığı olarak açıkladı. Türkiye'deki Amerikan Futbolu Ligleri'nde 18 yarı profesyonel ve 40 üniversite takımın bulunduğunu duyunca çok heyecanlandıklarını belirten Barnidge, buradaki etkinliğin amacına ulaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Deangelo Williams da bu organizasyonda yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, “Sınır Tanımayan Amerikan Futbolu” projesinin gençlere spor dışında da faydası olacağını, hayatta karşılarına çıkacak sorunları çözmede faydalı bir ortam yaratacağını belirtti.

Bu arada Amerikan medyasıyla arası iyi olmayan Marshawn Lynch, beklendiği gibi basın toplantısında yer almadı. Ancak İstanbul'da bulunan yıldız oyuncu, İTÜ'deki sporcu kampına dahil olup gençlere eğitim verecek. Hafta sonu İTÜ Maslak Kampüsü'nde başlayacak organizasyonda 12 NFL oyuncusu; çocuk, genç ve yarı profesyonel sporculara eğitim verecek.

Sayfa Yükleniyor...