Roma taşkınlığının bedeli belli oldu!

İtalya'nın başkenti Roma'ya iki hafta önce bir futbol karşılaşması için gelen Hollandalı taraftarların kentteki kültür varlıklarına verdikleri zararın 5,2 milyon euro olduğu belirtildi.

NTV Spor 06.03.2015 - 12:48
Roma taşkınlığının bedeli belli oldu!

İtalyan basınında yer alan haberlerde, Roma ile Feyenoord arasındaki UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçı öncesinde kent merkezinde Hollandalı taraftarların taşkınlığının bedelinin tespit edildiği yer aldı. Hasar-tespit raporlarını açıklayan Roma Kültür Varlıkları Sorumlusu Claudio Parisi Presicce, "Feyenoord taraftarlarının Roma'da kamu idaresine verdikleri zarara ilişkin hasar-tespit raporunu tamamladık. Feyenoord taraftarlarının, Roma'da yol açtıkları hasar, yaklaşık 5,2 milyon euro tutarında" ifadelerini kullandı.

Hollandalı taraftarların taşkınlıkları sırasında en çok zarar gören nokta olan ve henüz eylül ayında büyük restorasyon geçiren ünlü İspanyol Merdivenleri'nin karşısındaki döneminin ünlü İtalyan heykeltraşı Bernini tarafından yapılan Barcaccia çeşmesindeki hasarın 75 bin euro olduğu ifade edildi. Barcaccia çeşmesinin gördüğüzarar itibarıyla 1,2 milyon euroluk değer kaybına da uğradığı aktarıldı.

Presicce, maçtan bir gün önce ve maç günü bazı esnafın dükkanlarını çıkan olaylar sebebiyle zorla kapatmak durumunda kaldığını, bunun da kendi çıkardıkları 5,2 milyon euroluk hasara ek olarak, 3 milyon euroluk bir gelir kaybına yol açtığını bildirdi.

İtalyan basınında yer alan diğer haberlerde, Hollanda'nın Zwolle kentinde bir okulun öğrencilerin kendi aralarında Roma'ya dayanışmalarını göstermek için topladıkları paraları sembolik bir jest olarak verecekleri belirtildi. Yine Hollanda'da "Pardon Roma" adlı bir girişimin 11 bin euro, Amsterdam'da ise "Biz de Romalıyız" adı altında başlatılan girişimin destek amaçlı 6 bin euro topladığı kaydedildi.

Sayfa Yükleniyor...