Şampiyonlar Ligi bizi CEV'di!

Şampiyonlar Ligi denilince sadece Türkiye'de değil tüm dünyada akla gelecek ilk spor dalı futbol olur. Bugüne kadar futbolda Şampiyonlar Ligi en büyük başarımız ise Galatasaray ve Fenerbahçe'nin yükseldikleri çeyrek final. Fakat Türkiye'de öyle bir branş var ki, bırakın tur atlamayı her sene neredeyse Final Four'da iki Türk takımı mücadele ediyor. Bahsettiğimiz spor ilgilenenlerin de anlayacağı üzere kadın voleybolu.

NTV Spor 13.03.2015 - 19:32
Şampiyonlar Ligi bizi CEV'di!

CEV Voleybol Şampiyonlar Ligi'ne son beş yıldır deyim yerindeyse Türk takımları damgasını vurdu. 2011'de Fenerbahçe ev sahipliğinde düzenlenen Final Four'da şampiyonluğu VakıfBank kazandı.

Ertesi sene Bakü'de düzenlenen Final Four'da Fenerbahçe tek Türk takımı olarak katıldığı dörtlü finali kazanarak şampiyon oldu.

2013 senesinde Galatasaray'ın düzenlediği İstanbul'daki Final Four'da ise Vakıfbank ikinci Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanırken ev sahibi Galatasaray dördüncülükle yetindi.

2014 yılı geldiğinde kadınlar voleybolunun kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda yine iki Türk takımı yer alıyordu. Vakıfbank ve Eczacıbaşı Bakü'de düzenlenen Final Four'da Türkiye'ye yeni bir Şampiyonlar Ligi kupası kazandırmak için mücadele ettiler. Ancak Eczacıbaşı ilk etapta elenirken, finalde Vakıfbank Dinamo Kazan'a 3-0 yenilerek 3. kupanın eşiğinden döndü.

2015 Final Four mücadeleleri Polanya'nın Szczecin şehrinde oynanacak. Yine iki Türk takımı Vakıfbank ve Eczacıbaşı Vitra, Avrupa'nın en büyük kulüpler turnuvasında Türkiye'yi temsil edecek. Yarı finalde bu iki Türk takımının karşılaşacak olması şanssızlık gibi kabul edilebilir, ancak Türkiye'ye son beş yılda 4. Şampiyonlar Ligi kupası gelmesi çok da zor gibi görünmüyor.

Sayfa Yükleniyor...