El Clasico gazetelere nasıl yansıdı?

Barcelona'nın Camp Nou'da Real Madrid'i 2-1 mağlup ettiği El Clasico, İspanyol gazetelerinin manşetlerine nasıl yansıdı? İşte gazetelerden öne çıkanlar...

NTV Spor 23.03.2015 - 11:10
El Clasico gazetelere nasıl yansıdı?

El Clasico'nun ardından İspanyol gazetelerinde yer alan haber ve başlıklar şu şekildeydi:

Mundo Deportivo gazetesi, Barcelona'nın derbi galibiyetinin ardından ezeli rakibiyle puan farkını 4'e çıkarmasını ön plana çıkardı. Jeremy Mathieu ve Luis Suarez'in golleriyle Real Madrid'i 2-1 mağlup eden Barcelona'nın kalan haftalara çok büyük bir avantajla girdiğini yazan Mundo Deportivo, Suarez'in çok klas bir gole imza attığı değerlendirmesinde bulundu.

Sport gazetesi, "Şampiyon gibi" başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı. Luis Suarez'in gol sevinci yaşadığı fotoğrafı kapak sayfasına taşıyan Katalunya merkezli gazete; Barcelona'nın puan farkını 4'e çıkararak şampiyonluk yolunda önemli bir virajı döndüğünü yazdı.

Marca gazetesi; Real Madrid'in özellikle ilk yarıda kaçırdığı gollere vurgu yaptı. Madrid kulübüne yakınlığıyla bilinen gazete; eflatun-beyazlı ekibin iyi oynadığı ilk 45 dakikada sadece bir gol bulabildiğini belirtti. Nou Camp'ta yakaladıkları fırsatları gole çeviremeyen Real Madrid'in galibiyeti kaçıran taraf olduğunu yazan Marca, 2. yarıda Barcelona'nın geliştirdiği ataklara Carlo Anccelotti'nin çözüm üretemediği eleştirisini yaptı.

As gazetesi de Marca gibi; El Clasico'yu Real Madrid'in kaçan golleri üzerinden yorumladı. "Çok kaçırdılar ve bedelini ödediler" başlığıyla okuyucularının karşısına çıkan gazete, Barcelona kalecisi Claudio Bravo'nun performansını ön plana çıkardı. Karşılaşmanın skorunu belirleyen golü kaydeden Suarez'in ceza sahası içindeki yeteneklerini öven gazete, diğer tarafta Gareth Bale'in beklenen verimi sergileyemediğini yazdı. As gazetesi; Ancelotti'nin maç sonunda yaptığı "Lig şimdi daha karmaşık hale geldi" şeklindeki yorumuna da yer verdi.

Sayfa Yükleniyor...