Efsaneler Stade de France'ta buluşuyor!

Fransa ile Brezilya, 1998 Dünya Kupası'ndan 17 yıl sonra yine aynı statta, Stade de France’ta karşı karşıya gelecek. Bu hazırlık maçı öncesi akıllarda halen unutulmayan o final karşılaşması var...

NTV Spor 26.03.2015 - 12:20
Efsaneler Stade de France'ta buluşuyor!

Bundan yaklaşık 17 yıl önce Stade de France; tarihi bir karşılaşmaya ev sahipliği yapmış final maçında Brezilya'yı 3-0 yenen Fransa tarihinde ilk kez Dünya Kupası şampiyonluğuna ulaşmıştı. Bu tarihi maçın seremonisine takımlarının başında çıkan iki futbolcu Didier Deschamps ve Dunga'ydı. Aradan geçen yaklaşık 17 yılın ardından iki eski futbolcu; Stade de France'ta bu kez milli takımlarının başında sahada çıkacak. Bu hazırlık maçı öncesi hem Deschamps hem de Dunga; kameraların karşısına geçti ve hazırlık maçıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Deschamps, “Bizim için çok zor bir maç olacak. Ev sahibi olarak EURO 2016'ya hazırlanırken; en iyi takımlarla karşılaşmak bizim açımızdan olumlu bir durum. Brezilya her zaman dünyanın en iyi takımlarından biri olmuştur. Karşımızda 2014 Dünya Kupası'nda yer almış 8-9 futbolcu olacak. Bununla birlikte; rakibimiz son 6 maçta çok etkileyici bir seri yakalamış durumda. Oscar, Neymar ve Willian gibi çok kaliteli hücum oyuncuları var.

Brezilya Teknik Direktörü Dunga'ya basın toplantısında ilk olarak 1998 Dünya Kupası finaliyle ilgili soru soruldu.
Dunga, “1998; Brezilya'nın üst üste 2. kez oynadığı Dünya Kupası finaliydi. Ancak yenilgi futbolun kaderinde olan bir şey. Kaybettiğiniz zaman hep yaptığınız hatalar konuşulur. Ancak şunu da belirtmek gerekir ki; karşımızda çok iyi bir Fransa takımı vardı” dedi.

Takımının Fransa maçına çok kısa bir sürede hazırlandığını ve tüm takım olarak sadece bir antrenman yapabildiklerini vurgulayan Dunga; buna karşın Brezilya futbolunun öne çıkan özelliklerini sahaya yansıtmak istediklerini dile getirdi.

Fransa ile Brezilya, 1998 Dünya Kupası finalinden sonra 5 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 4'ünden Fransa galip ayrılırken, 2013'teki son maçı Brezilya 3-0 kazandı.

Sayfa Yükleniyor...