'İstanbul olimpiyat için ciddi aday'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, "İstanbul her zaman uluslararası olimpiyat ailesi içinde ciddi üst düzey potansiyel bir adaydır" dedi.

NTV Spor 08.04.2015 - 13:04
'İstanbul olimpiyat için ciddi aday'

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul'un 2024 Yaz Olimpiyat Oyunları'na aday olup olmayacağı konusuyla ilgili, "Bazı güçlüklerimiz var, üzerinde konuşuyoruz. Sayın Bakanımızla bu konuyu sürekli paylaşıyoruz" dedi.

Adaylık kararının devletin en üst düzeyinde alınması gerektiğini vurgulayan Erdener, "Sayın Cumhurbaşkanımızın, Sayın Başbakanımızın bu konudaki görüşleri çok önemli. Sayın Bakanımız bu temasları yapıyor, yakın zamanda bir toplantı yapacağımızı düşünüyorum ve bu karar alınacak. TMOK olarak konunun her boyutunu, devletimizin üst düzeyine bilgilendirmeye hazırız. Şu anda altyapıyla ilgili her türlü birikime sahibiz. Yakın zamanda bu karar resmen alınacaktır."

"SEÇİMLERDEN S ONRAYA KALACAĞINI SANMIYORUM"
Uğur Erdener, olimpiyat adaylığı kararının 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinden sonraya kalacağını düşünmediğini söyledi.

Söz konusu kararın, seçimlerden sonraya kalacağını sanmadığını dile getiren Erdener, "Bu ay veya mayıs ayı içinde bu kararı almamız gerektiğini düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

"İSTANBUL 2020 KAMPANYASINI ÇOK BAŞARILI YÜRÜTTÜ"
Uğur Erdener, İstanbul'un olimpiyat oyunları için her zaman ciddi şansı olduğunu düşündüğünü kaydetti.

İstanbul'un dünyanın en çok tercih edilen turistik kentlerinden biri olduğunu belirten Erdener, "İstanbul 2020 kampanyasını çok başarılı yürüttü. İstanbul kendini çok iyi anlattı ama sonuçta o günkü durum içinde birçok faktör kararı etkiledi. İstanbul her zaman uluslararası olimpiyat ailesi içinde ciddi üst düzey potansiyel bir adaydır" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...