Obradovic 14. kez Final-Four'da

THY Euroleague play-off çeyrek final serisinde İsrail temsilcisi Maccabi Electra'yı 3-0'la saf dışı bırakan Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, kariyerinde bu kulvarda 14. kez Dörtlü Final'de mücadele etme hakkı kazandı.

NTV Spor 20.04.2015 - 23:43
Obradovic 14. kez Final-Four'da

Ülkesinde Partizan takımıyla 1991 yılında başladığı teknik adamlık kariyerinde şu ana kadar büyük başarılar elde eden Obradovic, Dörtlü Final heyecanını bu kez Fenerbahçe Ülker'le yaşayacak.

Son Avrupa şampiyonunu çeyrek final serisinde 3-0'la geçen sarı-lacivertlilerin Sırp başantrenörü,daha önceki 13 Dörtlü Final'in 8'ini çalıştırdığı takımlarla kazanmayı başardı.

Avrupa'nın bir numaralı kupasında ilk Dörtlü Final heyecanını, teknik adamlığının ilk sezonunda İstanbul'da yaşayan Obradovic, kupayı Partizan'la 1991-1992 sezonunda kazandı. İspanyol ekipleri Joventut Badalona ve Real Madrid'le birer kez "Kupa 1"i kazanan Obradovic, efsane olduğu Yunan ekibi Panathinaikos'la da bu başarıyı 5 kez tekrarladı. Tecrübeli çalıştırıcının ayrıca Avrupa'da bir kez ikinciliği, ikişer defa da üçüncülük ve dördüncülüğü bulunuyor.

Obradovic, THY Euroleague tarihinde ilk kez  son dörde kalan Fenerbahçe Ülker'le, kariyerinin 14. Dörtlü Final'inde İspanya'nın başkenti Madrid'de 15-17 Mayıs'ta düzenlenecek organizasyonda şampiyonluk mücadelesi verecek.

Sayfa Yükleniyor...