Anadolu Efes buraya kadar

THY Euroleague play-off çeyrek final dördüncü maçında Real Madrid'e 76-63 yenilen Anadolu Efes, seride 3-1 geriye düşerek Avrupa macerasını sonlandırdı. Kritik mücadelede temsilcimizin bazı istatistikleri canımızı yakan noktalar oldu.

NTV Spor 23.04.2015 - 22:58
Anadolu Efes buraya kadar

Serinin ilk iki maçını deplasmanda oynayan ve rakibine 80-71, 90-85'lik skorlarla yenilerek 2-0 geriye düşen lacivert-beyazlı takım, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan ilk karşılaşmayı Matt Janning'in son saniyede attığı 3 sayılık basketle 75-72 kazanarak seriyi 2-1'e getirdi.

Anadolu Efes, serinin dördüncü maçında bu akşam özellikle ikinci yarısında kötü bir oyun sergiledi. Hem hücumda hem savunmada etkisiz kalan lacivert-beyazlı ekip, karşılaşmadan 13 sayı farkla, 76-63 mağlup ayrıldı ve Dörtlü Final şansını yitirdi.

Salonu dolduran basketbolseverler, maç sonunda Anadolu Efes'e destek verirken, Real Madridli oyuncu Rudy Fernandez'e ise ıslıklarla tepki gösterdi.

TOP KAYIPLARI CANIMIZI YAKTI
Mücadelenin ilk yarısında 8 top kaybı yapan Anadolu Efes, ikinci yarıda daha fazla top kaybı yaşadı.

İkinci yarıda 10 kez bu sıkıntıyı yaşayan lacivert-beyazlı takım, maç boyunca 18 top kaybı yaptı. Anadolu Efes'te 5 top kaybı yapan Dario Saric, en çok hata yapan oyuncu oldu.

DIŞ ATIŞLARDA TIKANDIK
Anadolu Efes, serinin dördüncü maçında dışarıdan attığı sayılarda isabet bulumadı.

Rakibi karşısında üç sayı çizgisinin gerisinden 21 şut atan lacivert-beyazlı ekip, bunların 5'ini sayıya çevirerek, yüzde 24'te kaldı.

REYES TECRÜBESİNİ ORTAYA KOYDU
Real Madrid, Felipe Reyes'in ikinci yarıda hücumdaki etkili oyunuyla Final-Four'a yükselecek skoru buldu.

İlk yarıda sayı bulamayan Reyes, özellikle ikinci yarının başlarında etkili oldu. Felipe Reyes, ikinci yarıda 10 sayı üretti.

Real Madrid adına 17 sayı üreten Rudy Fernandez, maçın en skorer ismi oldu. Anadolu Efes'te ise Nenad Krstic'in 16 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Lacivert-beyazlı takımda Saric, attığı 9 sayının yanı sıra 12 ribaunt aldı.

Sayfa Yükleniyor...