Hedef dünya rekoru!

Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na 2 gün kala en büyük beklenti dünya rekoru kırılması. Beklentinin nedeni ise parkurda yapılan değişik...

NTV Spor 24.04.2015 - 12:11
Hedef dünya rekoru!

26 Nisan Pazar günü koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na geri sayım sürüyor. Yaklaşık 8.000 katılımın beklendiği maraton öncesi en çok merak edilen konu ise parkurda yapılan değişikliğin sonuca nasıl yansıyacağı.

Yenikapı'dan  başlayıp, sahil boyunca Eyüp'e kadar gidilip, yine Yenikapı'da son bulacak 21  kilometrelik Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'nun yeni parkuru atletler için daha avantajlı.

Konuyla ilgili açıklamalar yapan Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, "Bir dünya rekoru kırılması beklentisi taşıyoruz. Bu sene parkurla ilgili çalışma  yaptık. Önceden çift dönüş vardı ve bunu teke indirdik. Zaten oldukça düz, dünyanın sayılı parkurları arasında yer alıyor. Son düzenlemelerle birlikte bizde  rekor beklentisi de oluştu. Biz 26 elit atletle anlaştık ve sonrasında bunların  haricinde gelen elit sporcular oldu. Şu an 33 elit atlet koşacak. Onlar da rekor  kırabileceklerini düşündükleri bir parkur olduğu için tercih ediyorlar. Eğer bir  de dünya rekoru gelirse, bizim için çok keyifli bir şey olacak. Tüm planlarımızı  rekor için yapıyoruz." dedi.

Bu arada Vodafone İstanbul Yarı Maratonu'na katılımda rekor şimdiden kırıldı. Geçen sene 3.800 kişinin koştuğu maratona bu sene 8.000 kişinin katılımı bekleniyor.

 

Sayfa Yükleniyor...