"Gençlere ilham kaynağı olur"

TEB BNP Paribas İstanbul Open’da heyecan başladı. NTV Spor'un sorularını yanıtlayan ATP Başkanı Chris Kermode, turnuvayı değerlendirdi.

NTV Spor 27.04.2015 - 17:06
"Gençlere ilham kaynağı olur"

Türkiye ilk kez bir ATP turnuvasına ev sahipliği yapıyor. ATP Başkanı Chris Kermode, TEB BNP Paribas İstanbul Open hakkındaki görüşlerini paylaştı. Kermode, İstanbul gibi büyük bir şehrin böyle bir turnuvaya ev sahipliği yapmasından duyduğu mutluluğu paylaştı. 

Kermode şöyle konuştu:

“İlk kez İstanbul'a geldim. Arena'yı gezdim, gerçekten muhteşem bir tesis hazırlanmış. Buranın bir ATP turnuvasına ev sahipliği yapıyor olması heyecan verici. Böyle bir yere sahip olmak Türkiye'de sporun gelişmesine katkı sağlayacaktır”

Dünya iki numarası Roger Federer'in gelişiyle hem turnuvaya hem de tenise olan ilgiinin çoğalacağını söyleyen Kermode, gelecekte bu seviyelerde mücadele edecek Türk tenisçilerin de artacağını şu sözlerle ifade etti:

“Roger Federer gibi tenis dünyasının gelmiş geçmiş en büyük isimlerinden birini buraya getirmek çok önemli bir iş. Federer'in burada oluşu, İstanbul gibi dünyanın en büyük ve dinamik şehirlerinden birinde tenise olan ilgiyi artıracaktır. Bu turnuvaların en önemli noktalarından biri de budur. Gençlere ilham kaynağı olur. Türkiye'de de bu etkinlikler arttıkça daha fazla çocuk ilgilenecek ve geleceğin Roger Federer'i olabilmek için çaba gösterecektir”

Sayfa Yükleniyor...