Çocuk Maratonu'nda kayıtlar sona erdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi SPOR AŞ tarafından 10 Mayıs 2015 Pazar Günü organize edilecek Spor A.Ş. İstanbul Çocuk Maratonu'nda kayıtlar sona erdi.

NTV Spor 05.05.2015 - 12:10
Çocuk Maratonu'nda kayıtlar sona erdi

www.istanbulcocukmaratonu.org internet sitesinden online olarak alınan kayıtlar sonrasında tüm kategorilerde kontenjanlar doldu.
 
Hem "Anneler Günü" hem de "Dünya Atletizm Günü" olması sebebi ile seçilen 10 Mayıs tarihinde çocuklar; "Hoşgeldin Şampiyon" ve Katılmak Kazanmaktır " sloganları ile karşılanacak ve parkurda ter dökerek maraton kültürünü küçük yaşlardan itibaren kazanacak.
 
Maltepe Sahil Şehir Parkı'nda düzenlenecek ve 14 yaşına kadar 6.000 çocuğun katılacağı etkinlikte çocuklara yarışmak değil, "Maraton Bilincini" ve "Spor Kültürünü" aşılanması hedefleniyor.
 
3 yaş ve altı çocukların anne ve babaları ile 100 m., 4-5 yaş grubu çocukların ise yine anne ve babaları ile 200 m.  birlikte yürüyüp koşacağı etkinlikte, 6-7 yaş grubu çocuklar 400 m., 8-10 yaş grubu çocuklar 600 m., 11-14 yaş grubu çocuklar ise 1000 m. mesafede maraton koşmanın heyecanını yaşayacaklar.
 
Aynı zamanda, farkındalığı arttırmak amacı ile Down Sendromlu çocuklar da 100 m. mesafeyi yürüyecekler.
 
Maratonu tamamlayan tüm çocukların boynuna bitiş noktasında "Hoşgeldin Şampiyon" sloganları ile madalyaları takılarak, çocuklara sertifikaları ile birlikte çeşitli süpriz hediyeler de verilecek.
 
Etkinlik alanında; anne ve babalar için çocuklarını izleyebilecekleri alanların yanı sıra, çocuklar için eğlenceli aktiviteler, stantlar, etkinlik sahnesi, kafeler, kreş gibi alanlarda anne ve babalar çocuklarıyla birlikte spor yaparak, keyif dolu bir hafta sonu geçirmesi hedefleniyor.
 

Sayfa Yükleniyor...