Cappara'nın şampiyonluk şaşkınlığı!

Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Caprara, kulüpteki ilk sezonunda hem CEV Şampiyonlar Ligi hem de 2015 Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası kupasını kazanmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

NTV Spor 13.05.2015 - 16:09
Cappara'nın şampiyonluk şaşkınlığı!

Turuncu-beyazlı takımdaki ilk sezonunda kupalar kazanan Eczacıbaşı VitrA Antrenörü Giovanni Caprara, ilk yılında bu iki başarıyı birden beklemediğini dile getirdi.

İtalyan çalıştırıcı, bu sezon aldıkları kupalar nedeniyle çok mutlu olduğunu belirterek, "Hiç bilmediğiniz ülkeye ve kulübe gelip hemen bir şeyler kazanmak aslında çok zordur" dedi.

Kupaları kazanmanın sırrından bahseden Giovanni Caprara, şöyle devam etti:

"Avrupa Şampiyonası'nı kazanmanın sırrı basittir. Birincisi, her gün sıkı şekilde çalışmak ve kendini geliştirmek isteyen büyük oyuncular; ikincisi voleybolu iyi bilen ve uyum halinde çalışan, onlara yardımcı olan teknik ekip., sonrasında da bize her türlü imkanı sunan iyi bir kulüp yönetimi. Bu saydığım nedenlerden ötürü kupaları kazanmayı başardık. Her şeyden önce biz bu iki kupayı oyuncular emekleri ve katkıları sayesinde kazandık." 

TÜRKİYE LİGİNDEKİ PLAY-OFF SİSTEMİNE ELEŞTİRİ
Giovanni Caprara, Bayanlar Voleybol 1. Ligi'ndeki sistemini eleştirdi.

Play-off'ta 4 kaliteli takımın mücadele ettiğini kaydeden Caprara, "Mevcut play-off sisteminde iki şehirde arka arkaya turnuva sistemi mantıklı değil. Bunu değiştirmek lazım. İlk haftadan birçok şey belli olup, ikinci haftaki maçlar anlamsız olabiliyor" şeklinde konuştu.

"TÜRK VOLEYBOLUNUN ALTYAPISI SAĞLAM"
Giovanni Caprara, Türk voleybolunda altyapının sağlam olduğunu ve bu nedenle düşüşün yaşanmayacağını dile getirdi.

Türkiye'de kulüplerin büyük yatırımlar yaptığını, dünyanın en iyi oyuncularının geldiğini, bu şekilde ligin kalitesinin yükseldiğini anlatan İtalyan antrenör, "Türkiye'de İtalya'ya benzer bir şeyin olmayacağından eminim. Buradaki kulüpler sağlam altyapı üzerine kurulmuş ve iyi idare ediliyorlar. İyi yöneticileri var. Bu sağlam altyapı durduğu müddetçe Türk voleybolunun aşağı düşeceğine inanmıyorum" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...