Gent tarih yazdı

NTV Spor’dan naklen yayınlanan mücadelede Belçika Ligi şampiyonluk play-off grubunda Standard Liege’i 2-0 yenen mavi-beyazlılar, tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı

NTV Spor 21.05.2015 - 23:20
Gent tarih yazdı

Belçika Ligi'nde şampiyonluk play-off grubunda, Gent şampiyonluğu garantiledi.

Standard Liege'i 2-0 mağlup eden mavi-beyazlılar, bitime bir hafta kala en yakın rakibi Anderlecht'e altı puan fark atarak şampiyonluğu garantiledi.

Gent, 18. dakikada Sven Kums ile 1-0 öne geçti. 50'de penaltıdan Renato Neto farkı ikiye yükseldi. 49 puana çıkan Gent, en yakın rakibi Anderlecht'e dört puan fark atarak lig şampiyonu oldu.

Gent'in tarihinde daha önce en büyük başarısı, 1954-55 ve 2009-10'da elde ettiği lig ikinciliğiydi. Gent, Belçika Ligi'nde normal sezonu lider Club Brugge'ün dört puan gerisinde ikinci sırada tamamlamıştı.

Belçika Ligi şampiyonluk play-off grubunda Anderlecht ise 2-0 öne geçtiği Kortrijk deplasmanında 2-2 berabere kaldı.

Anderlecht'in gollerini 49'da Dennis Praet ve 53'te Aleksandar Mitrovic atarken, Kortrijk'in golleri 76'da Brecht Capon ve 80'de Ivan Santini'den geldi.

Şampiyonun ardından, Şampiyonlar Ligi'nde play-off'a gidecek ikinci sıraya Charleroi deplasmanında 3-2 kazanan Club Brugge bir puan farkla yükseldi. 

Brugge'ün gollerini 4'te Brandon Mechele, 33'te Lior Refaelov ve 60'de Tom de Sutter kaydetti. Charleroi'nin golleri ise 55'te Kalifa Coulibaly ve 81'de Jessy Galvez Lopez kaydetti.
Şampiyonlar Ligi'ne gidecek iki takımın belli olacağı son hafta Club Brugge, Kortrijk'i ağırlarken, Anderlecht şampiyon Gent ile karşılaşacak.

 

Sayfa Yükleniyor...