Kral Kupası kimin olacak?

İspanya Kral Kupası'nda Barcelona ile Athletic Bilbao karşı karşıya gelecek. Katalan ekibi, evi Nou Camp'ta oynanacak finale, bu sezonki 2. kupasını kazanmak için çıkacak. Athletic Bilbao ise La Liga'nın son haftalarındaki yüksek formuyla dikkat çekiyor.

NTV Spor 29.05.2015 - 10:48
Kral Kupası kimin olacak?

Barcelona, La Liga şampiyonluğunun ardından, gözünü sezonun 2. kupasına çevirdi. Katalan ekibi, Şampiyonlar Ligi Finali'nde Juventus ile karşılaşmadan önce, İspanya Kral Kupası finalinde, Athletic Bilbao ile karşılaşacak.

Bayern Münih ile oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında sakatlanan Luis Suarez, yeniden takıma döndü. Hafta boyunca antrenmanlara katılan Suarez, Nou Camp stadının ev sahipliği yapacağı finalde, takımındaki yerini alabilecek. Kral Kupası'nı en çok kazanan takım unvanını elinde tutan Barcelona, sahaya 27. kez şampiyon olmak için çıkacak.
 
Athletic Bilbao ise La Liga'ya çok kötü başladıktan sonra, yeni yılla birlikte toparlandı. Bir ara düşme potası yakınlarına kadar gerileyen Bask ekibi, son haftada Villarreal karşısında aldığı 4-0'lık etkileyici galibiyet ile La Liga'yı 7. basamakta bitirdi ve Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı. Tarihinde 23 kral kupası şampiyonluğu bulunan Athletic Bilbao, son 7 yılda 3. kez kral kupası finaline çıkacak. Bilbao ekibi 2009 ve 2012'de, finalde yine Barcelona ile karşılaşmış ve sahadan boynu bükük ayrılmıştı.

Sayfa Yükleniyor...