Belçika faciayı unutmadı!

Futbol tarihinde yaşanan en büyük trajedilerden "Heysel Faciası"nın üzerinden tam 30 yıl geçti. Belçika'nın başkenti Brüksel'de, faciada yaşamını yitirenler için özel bir anma töreni düzenledi.

NTV Spor 29.05.2015 - 12:26
Belçika faciayı unutmadı!

1984-85 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası finali, Belçika'nın başkenti Brüksel'de oynanacaktı. Heysel Stadı, Liverpool ve Juventus'u ağırlayacaktı. Son şampiyon Liverpool, bir kez daha zafere ulaşmak istiyordu; Juventus ise ilk kez bu mutluluğu yaşamak istiyordu. Ancak yetersiz güvenlik önlemleri nedeniyle, Liverpool taraftarının, Juventuslulara hücum etmesi, futbol tarihinde yaşanan en büyük trajedilerden biriyle sonuçlandı. Fanatik Liverpool taraftarından kaçmak için diğer tribüne geçmek isteyen Juventusluların, üzerinden atladıkları duvar çökünce, çoğunluğu Juventus taraftarı 39 kişi hayatını kaybetti. 600 kişi yaralandı.

Yaşananların üzerinden 30 yıl geçti ancak Belçika, bu faciayı unutmadı. Korkunç trajedide hayatını kaybedenler için Brüksel'de özel bir anma töreni düzenledi. Heysel Stadı'nın etrafında bir araya gelenler önce çelenk bıraktı ardından beyaz balonları uçurarak yaşanan faciayı bir kez daha andı.

Trajik finalde, UEFA Başkanı Michel Platini de Juventus formasıyla mücadele ediyordu. Olaylar nedeniyle yarım kalan maçın tekrarında, takımının penaltıdan tek golünü atan Platini sayesinde, Juventus şampiyon olmuştu.

Torino ekibi bu yıl da Şampiyonlar Ligi'nde final mücadelesi verecek. Juventus'un rakibi Barcelona olacak.

Sayfa Yükleniyor...