Yeşilırmak'tan bronz madalya!

Türkiye'yi kadınlar serbest stil 58 kiloda temsil eden milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, bronz madalyanın sahibi oldu.

NTV Spor 16.06.2015 - 17:54
Yeşilırmak'tan bronz madalya!

1. Avrupa Oyunları'nda kadınlar serbest stil 58 kiloda milli güreşçi Elif Jale Yeşilırmak, Belaruslu Anastasiya Huchok'u 3-1 yenerek bronz madalya kazandı.

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'deki Haydar Aliyev Arena'da düzenlenen güreş müsabakalarının akşam seansında, Elif Jale Yeşilırmak ile Anastasiya Huchok bronz madalya için repesaj maçında karşılaştı.

Yeşilırmak, 58 kilo maçında Huchok'u 3-1 mağlup ederek Türkiye'ye Merve Kenger'in ardından kadınlar güreşteki ikinci bronz madalyasını getirdi.

Milli güreşçi, çeyrek finalde Fransız Aurelie Basset'yi tuşla yenerek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde bu kez Ukraynalı Tetyana Lavrenchuk'a tuşla mağlup olan Yeşilırmak, bronz madalya için repesaj maçına çıkma hakkı elde etmişti.

Yeşilırmak, Bakü'ye altın madalya için geldiğini, bu sebeple buruk sevinç yaşadığını söyledi.
     
Ufak sakatlık yaşadığını ve iyi mücadele edemediğini ifade eden Elif, "Şükürler olsun ki son maçımda kazandım ve bronz madalya aldım. Hedefim dünya şampiyonasında iyi netice göstererek Olimpiyatlara vize almak. Her şey yolunda giderse bu hedefime ulaşacağım. Azerbaycanlı seyircilere teşekkür ederim. Beni çok desteklediler" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...