"Panik yaptım"

İstanbul Cup'ta tekler mücadelesine ilk turda veda eden Çağla Büyükakçay öz eleştiri yaptı...

NTV Spor 22.07.2015 - 00:30
"Panik yaptım"
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın ilk turunda Slovak Daniel Hantuchova'ya yenilerek elenen milli tenisçi Çağla Büyükakçay, rakibinin üzerinde baskı kurduğunu söyledi.
     
Garanti Koza Arena'da devam eden turnuvanın tekler ilk tur mücadelesinde 2-1 yenilerek elendiği mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısına katılan Çağla, iyi bir rakete karşı kazanabileceği bir oyun sergilediğini belirtti.
     
Antrenörünün "acele etme" uyarısına rağmen acele ettiğini aktaran milli tenisçi, "Maç öncesinde konuştuğumuz bir plan vardı. Açıkçası işe yarıyordu da. Tabi ki oyun içinde tansiyon, konsantrasyonu bozabiliyor. Uzun süre aynı performansı yansıtmak çok zor. Bulunduğum durum, beni acele etmeye zorladı. Yaptığım planın işe yaramadığını gördüğümde de paniklemeye başladım" diye konuştu.
     
Çağla Büyükakçay, Hantuchova'nın kollarının uzun olduğu için ritmini bozmaya yönelik oynadığını vurgulayarak, "Aslında benim yaşadığım sorunlardan biri de büyük kortlarda fileye gitmek yerine bekleme isteği. Kaybettiğim zamanlarda bile oyunumu geliştirecek tenis oynamak istiyorum" ifadelerini kullandı.
     
Geçen yıla göre geliştiğini aktaran Çağla, daha iyi performans gösterdiğini ve daha iyi servis atarak, daha çok puan aldığını belirtti.
     

Sayfa Yükleniyor...