Maraton Hatıra Ormanı Büyükçekmece'de yeşerdi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ ile İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ'nin ortaklaşa düzenlediği ve 16 Kasım'da düzenlenen Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda ilk kez gerçekleştirilen fidan bağışı kampanyası, Büyükçekmece İSKİ Baraj Havzası'ndaki Ağaç Dikim Töreni ile hayat buldu.

NTV Spor 30.07.2015 - 16:19
Maraton Hatıra Ormanı Büyükçekmece'de yeşerdi!

''Geleceğe Yeşil Adımlarla Koşuyoruz'' sloganıyla hareket edilen Vodafone İstanbul Maratonu Hatıra Ormanı Ağaç Dikim Töreni, Spor A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Hakkı Turunç, Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ve İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ Genel Müdürü Murat Ermeydan ile çok sayıda şirket çalışanı ve fidan bağışçılarının katılımlarıyla Büyükçekmece Ahmediye Bölgesi İSKİ Baraj Havzası'nda gerçekleştirildi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. tarafından her yıl düzenlenen Vodafone 36. İstanbul Maratonu'nda dünyada ilk kez katılımcıların bağışladıkları fidanlarla bir Maraton Hatıra Ormanı oluşturulmasına karar verilmişti.

“Yeşil Maraton” kategorisinde olan çevreci ve geri dönüşüme dikkat çeken özellikleriyle gerçekleşen Vodafone 36. İstanbul  Maratonu'nda sporcuların su şişeleri ve göğüs numaraları geri dönüşümlü malzemeden yapıldı.

118 farklı ülkeden sporcunun katıldığı maraton, yüzbinlerin yer aldığı halk yürüyüşü öncesi 21 farklı ülkeden getirilen fidanlarla birlikte maraton fuarında Ağaç ve Peyzaj AŞ standında katılımcılar tarafından bağışlanan fıstık çamı düzenlenen törenle dikildi.

Sayfa Yükleniyor...