Altın madalyalı güreşçiler yurda döndü

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen 2015 Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil dalında altın madalya kazanan milli sporcular Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi, madalyaları şehit ailelerine armağan ettiklerini söyledi.

NTV Spor 11.09.2015 - 19:03
Altın madalyalı güreşçiler yurda döndü

Şampiyonada altın madalya kazanan Rıza Kayaalp ve Selçuk Çebi Türk Hava Yolları'na ait uçakla saat 17.00'da Los Angeles'ten İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda çiçeklerle karşılanan milli sporcular, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"TEK HEDEF OLİMPİYATLAR"
Şehit haberleriyle buruk bir şampiyonluk yaşadıklarının altını çizen Rıza Kayaalp, "Milletimiz ve ülkemiz bu zor günlerde olmasından dolayı bizim de orada aldığımız başarılar bir nebze olsun ülkemizin adına moral olmuştur. Bizim için önemli bir turnuvaydı. Önümüzde olimpiyatlar var, burada vize almak gerekiyordu. Benim hedefim dünya şampiyonu olarak vize almaktı. Bütün hocalarımızla beraber iyi bir kamp geçirdik. İyi çalıştık iyi bir kamp dönemi geçirdik. Bunun neticesinde bayrağımızı göndere çektik. İstiklal marşımızı peş peşe iki kere okuttuk ve iki altın madalya aldık. Tek eksiğim olan olimpiyat şampiyonluğunu kazanmak istiyorum" dedi.

ÇEBİ: ŞEHİT HABERLERİ BİZLERİ ÇOK ÜZDÜ
Kazandıkları madalyalarla şehit ailelerini bir nebze de olsa mutlu etmek istediklerini söyleyen Selçuk Çebi, "2015 Dünya Şampiyonası'nda iki altın madalya almak bizleri sevindirdi, ama ülkemizdeki olaylardan dolayı her gün aldığımız şehit haberlerinden dolayı bu sevinci hep buruk yaşadık. İnşallah o şehit ailelerinin ve milletimizin kalplerine bir nebze gurur ve mutluluğu yaşatabildiysek, bir nebze o acıları unutturabildiysek ne mutlu bize. Olimpiyatlardan önceki en zor Dünya Şampiyonası'ydı orada iki kez İstiklal Marşı'nı okutmak bir ekibin başarısı. Bütün madalyalarımızı, şehit aileleri başta olmak üzere 78 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşımıza armağan ediyoruz" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...