Murray ATP finallerini kaçırabilir

İskoç tenisçi Andy Murray'nin ATP dünya turu finallerini kaçırma olasılığı doğdu... Büyük Britanya adına Davis Kupası finalinde mücadele edecek Murray turnuva çim kortta oynanırsa hazırlık yapmak için büyük olasılıkla dünya turu finallerine katılmayacak.

NTV Spor 22.09.2015 - 15:35
Murray ATP finallerini kaçırabilir

Davis Kupası finalinde Büyük Britanya ile Belçika karşı karşıya gelecek. Ev sahibi Belçika, 111 yıl sonra ilk kez finalde mücadele edecek. Son olarak 1978'de final oynayan Büyük Britanya ise 1936'dan bu yana ilk Davis Kupası zaferini yaşamak istiyor.

Davis Kupası finali, ATP dünya turu finallerinin bitiminden 5 gün sonra başlayacak. Belçikalı yetkililerin final için çim zemini tercih etmesi bekleniyor. Dünya turu finalleri ise İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da sert kortta oynanacak.

Davis Kupası finalinde Büyük Britanya'nın en büyük kozu Andy Murray, Belçikalı yetkililerin beklendiği gibi çim kortu tercih etmesi halinde dünya turu finallerinde oynamasının zor olacağını söyledi.

Çim korta alışmak için zamana ihtiyacı olduğunu belirten Murray, "Sadece çim korta alışmaya değil; dinlenmek için de zamana ihtiyacım var. Londra'da dünyanın en iyi tenisçileri ile karşılaştıktan sonra hiç dinlenmeden Davis Kupası finalinde mücadele etmek hiç kolay değil" dedi.

Sayfa Yükleniyor...