"Herkes madalya bekliyor"

26 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında Belçika ve Hollanda'da düzenlenecek Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası öncesi Filenin Sultanları'nın NTV Özel röpartajları devam ediyor. Burcu Hakyemez Dal'a konuşan başarılı orta oyuncu Eda Erdem Dündar, "Herkes bu şampiyonadan madalya bekliyor. Hatta 1.'lik neden olmasın" diye konuştu.

NTV Spor 25.09.2015 - 23:26
"Herkes madalya bekliyor"

Eda Erdem Dündar, Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlıklarını değerlendirirken, "Güzel gidiyor. Milli takımdan mecburi bir ayrılık yaşamak zorunda kaldım. 3 sene önce ciddi bir sakatlığım oldu. Artık bu benim her zaman hayatımda olacak bir sakatlık, artık 12 ay yaz - kış voleybol oynayamıyorum. Dinlenmem gerekiyor. Bundan önceki kısımlarda da zaten baktığınız zaman geçen sene yazın vermiş olduğu çalışmayla ligdeki performansımı biraz artırabildim. Benim her zaman bu şekilde devam etmem gerekiyor. Şu anda kendimi biraz iyi hissettiğim için doktorumun da tavsiyesiyle, bu yaz da biraz dinlenip tedavi olup tekrar Milli Takıma katıldım. Güzel ve keyifli gidiyor. Gerçekten çok özlemişim. Televizyonda izlerken her zaman 'Benim de orada olmam lazım' diyordum. Benim olmadığım zamanlarda benim yerime oynayan arkadaşlarım Kübra olsun diğerleri olsun gerçekten çok güzel performans sergilediler. Ama izlerken, 'Keşke orada olsaydım' diyordum. Avrupa Şampiyonası'nda sahada olacağız, takıma en iyi şekilde elimden geldiğince en iyi şekilde yardımcı olmaya çalışacağım" diye konuştu. 

"AÇ BİR MİLLİ TAKIM VARDI"
B Grubu'ndaki rakipler Azerbaycan, Macaristan ve ev sahibi Belçika'yla karşılaşacak Filenin Sultanları'nın hazırlık maçlarındaki performansını yorumlayan Eda Erdem Dündar, "Hazırlık maçlarında aç bir Milli Takım vardı. Hepimizin ortak noktası tatilden veya tedavilerden dönmüş olmamızdı. Bursa'da güzel bir kamp dönemi geçirdik. Onun üzerine artık Eylül aynı maç dönemi dedik. Belçika'daki turnuva bizim adımıza güzel geçtik. Takım olarak bizbirimizi tanıma şansı yakaladık. Belçika son Avrupa üçüncüsü. Gerçekten takım oyunu oynayan bir ekip ve çok iyi servis atıyorlar. Oradaki maçlarda zaman zaman çok çok iyi oynadık, zaman zaman basit hatalar yaptık. Ama bu süreç zaten bizim hatalarımızı görmek adına istediğimiz bir dönemdi. Takım adına çok iyi bir dönem geçti. Çok güzel ralliler oldu. Ben mesala 4 aydan sonra maç oynadım ve performansıma baktığım zaman umut verici olduğumu düşünüyorum. Kızlar da aynı şekilde. Herkes üzerine koymaya çalışıyor. Maçların üçü de güzel geçti. Keyifliydi, Belçika takımına da teşekkür ediyoruz. Ama Avrupa şampiyonası'nda her şey farklı olur" ifadelerini kullandı. 

TÜRK ANTRENÖRLE ÇALIŞMAK...
Uzun süreden beri Milli Takım'ın başında ilk defa bir Türk antrenör olduğunun hatırlatılması ve Ferhat Akbaş'ın takıma nasıl sağladığı yönündeki soruyu da başarılı orta oyuncu, "İletişim anlamında çok daha rahatız. Yabancı antrenörlerle de yerli antrenörle de çalışmayı çok seviyorum. Ferhat Hoca yaşça bize yakın. Yıllardır merhabalaştığınız, birbirimizi tanıdığımız bir antrenör. Fikir alış verişlerinizde kısa sürede ortak noktayı bulabiliyorsunuz. Kendisi çok disiplinli bir antrenör. Kendi tarzı böyle. Bizi güzel çalıştırıyor. Kendisinin çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Grubumuz çapraz eşleşmeler dahil, daha kolay gözüküyor. Hocamızın şansı da var. İyi bir ekibiz. Bizim ve kendisinin de bu şansı kullanması gerekiyor. Her şey güzel gidiyor. Umarım Avrupa Şampiyonası sonrası yine yüzümüz güler ve madalyayla döneriz.

"HERKES MADALYA BEKLİYOR; BİRİNCİLİK NEDEN OLMASIN"
Milli takımda gençler ve deneyimli isimlerin bir araya geldiği yorumunun ardından, "Milli Takımın bu Avrupa Şampiyonası'nda neyi ön plana çıkacak?" sorusunu Eda Erdem Dündar, "Bence bireysel anlamda diğer takımlara göre baktığınızda bizim takımımızda her pozisyondaki oyuncular gerçekten en iyiler arasında. Rusya'ya baktığınızda köşe oyuncuları çok dominant; Belçika, daha çok ortalarla birşeyler yapmaya çalışıyor. İtalya yeni ekol, jenerasyonu değişti. Bizde öyle bir durum yok. Herkes hücum yüzdesi yüksek oyuncular, pasörlerimiz istediği oyuncularla oynayabilir. Manşetimizin iyi olduğunu düşünüyorum. Bunun devamında blok-defansta bence kötü değiliz. Bizim artılarımız savaşan bir takım olacağız; çünkü gerçekten güçlü bir ekibiz. Herkes, 'Madalya hatta birincilik neden olmasın' diyor. Kampta herkesin dediği ilk dördü garanti diyoruz. Allah korusun bir aksilik olmazsa herkes o durumda pozitif anlamda, konsantre olmuş durumda. Takımın artısı bu. Herkes hücuma katkı sağlayacak yetenekte. Manşet alamazsak problem olur ama smaçörlerimiz var, çabuk toplara vuracak orta oyuncularımız var. Güzel bir ekibiz. Her pozisyonda oynayan iyi oyuncularımız var. Voleybol takım oyunu. Bizim avantajımız bu olacak. Bunun farkındayız" diye yanıtlayarak sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...