"Dörtlü Final'i sonuna kadar zorlayacağız"

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı Genel Menajer Yardımcısı Ömer Onan, "THY Avrupa Ligi'nde Dörtlü Final'i sonuna kadar zorlayacak, Türkiye'de de şampiyon olacak bir takım kurduk" dedi.

NTV Spor 30.09.2015 - 17:01
"Dörtlü Final'i sonuna kadar zorlayacağız"

Sarı-lacivertli takımın THY Euroleague için Ülker Sports Arena'da düzenlediği medya gününde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Onan, geçen yıl yakaladıkları başarıları tekrarlamak istediklerini belirtti.

Ömer Onan, geçen sene THY Euroleague'de yaşadıkları başarının omuzlarındaki sorumluluğu arttırdığını vurgulayarak, "Biz buralarda kalıcı olmak istiyoruz. Avrupa'da her sene ilk 8'e giren ve Dörtlü Final oynayan bir takım olmalıyız. Bunun için hep daha iyi takım kurmaya çalışıyoruz. Bu sene de takımın çehresi değişti. Yeni oyuncularımız var. Tam takım halinde fazla çalışamadık. ABD'de NBA takımlarıyla maç yapacağız. Takımı çok yoracağız ama orada bizi görmek isteyen Türk vatandaşlarıyla buluşmamız da güzel olacak. Alışma dönemimiz olacaktır. 7-8 yeni üst düzey oyuncu aldık. Bu sene de THY Euroleague'de Dörtlü Final'i sonuna kadar zorlayacak, Türkiye'de de şampiyon olacak bir takım kurduk" dedi.

"KENAN SİPAHİ'Yİ KİRALAYACAĞIZ"
Ömer Onan, genç basketbolcuları Kenan Sipahi'yi deneyim kazanması için kiralayacaklarını dile getirdi.

Kostas Sloukas ve Ali Muhammed'in transferinden sonra Kenan'ın takımda süre bulmasının zorlaşacağını anlatan Onan, "Kenan'ın oynama şansı yok denecek kadar azdı. Kenan 20 yaşında umut vadeden bir oyuncu ve oynaması lazım. Öz güveninin kazanması lazım. Kenan Sipahi'yi kiralayacağız ama hangi takım olacağı belli değil" değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli basketbol adamı, geçen sezon sakatlanan Rick Hickman'ın ise kasım ayında sahalara döneceğini açıkladı.

TAKIMDAKİ DEĞİŞİKLİKLER
Takımda geçen sezon forma giyen 9 oyuncunun ayrılmasıyla ilgili Ömer Onan, "Bu takım kurulurken 3+2 yabancı kuralına göre düşünülmüştü. Federasyon, eleştirmemize rağmen radikal bir değişiklik yaptı. Eğer böyle bir değişiklik yapıyorsanız en az bir sene önceden haber vermeniz gerekirdi. Biz de buna göre Türk oyuncu almıştık. Artık 6 yabancı kadroya girebiliyor. Devşirme olunca 7, Avrupa'da da 2 oyuncu daha olunca 9 yabancıyla oynayabiliyorsunuz. Türk oyuncularla ilgili bundan dolayı bir değişiklik oldu. Yabancılardan da takımda tutmak istediklerimiz vardı ama opsiyonlarından dolayı ayrılanlar var. Bu açıdan fazla değişiklik oldu. Genç Türk oyuncularla devam etmek istedik" dedi.

"AVRUPA'DA LİGİMİZE GIPTAYLA BAKILIYOR"
Sarı-lacivertli takımın genel menajer yardımcısı, Avrupa'nın Basketbol Süper Ligi'ne gıptayla baktığını belirtti.

Türk takımlarının büyük bütçelere sahip olduğunu anlatan Onan, "Basketbol Süper Ligi, bütün Avrupa'nın gıpta ettiği bir lig oldu. Örneğin İspanya'da Barcelona, Real Madrid ve Malaga dışında fazla para harcayan takım yok. Böyle olunca bütün oyuncular buraya gelmek istiyor. Ligin kalitesi de böylelikle arttı. Geçen yıl Trabzonspor yarı final oynadı, Pınar Karşıyaka şampiyon oldu. Bizim için, özellikle Avrupa Ligi maçlarından döndükten sonra lig maçları çok zorlu oluyor ama çok kaliteli lige sahip olduğumuz için mutluyum" ifadelerini kullandı.

Ömer Onan, Ülker Sports Arena'da oynayacakları maçlar için kombine satışlarının da çok iyi gittiğini vurgulayarak, "Kombine satışlarından çok mutluyuz. Geçen seneki rakamla aynı gibi. 200-300 adet fark kaldı. Camia, fiyatların artmasına rağmen çok istekli. Biz de bu güveni aldığımız için bu takımı kuruyoruz, hocayı tutuyoruz. Zevk alacakları bir takım oluşturuyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...