"Sistemin oturması zaman alır"

Darüşşafaka Doğuş kaptanı Ender Arslan, NTV Spor muhabiri Pınar İlik Üçer'in sorularını yanıtladı.

NTV Spor 02.10.2015 - 20:30
"Sistemin oturması zaman alır"

Darüşşafaka Doğuş kaptanı Ender Arslan, NTV Spor muhabiri Pınar İlik Üçer'in sorularını yanıtladı. Daçka'nın yeni kurulan bir takım olduğunu söyleyen kaptan, oyun sisteminin oturmasının biraz zaman alacağını söyledi.

Darüşşafaka Doğuş forması giymekten çok mutlu olduğunu söyleyen Ender, "Daha önce oynadığım takımlarda ne mutlu bana ki uzun yıllar forma giyme şansı yakaladım. Galatasaray'a transfer olduğum ilk gün şampiyonluk yaşamak istediğimi söylemiştim. Bu da bana nasip olmuştu. Darüşşafaka Doğuş'da da şampiyonluklar ve önemli başarılar yaşamak istiyorum. Bu yüzden yeni bir heyecan, yeni bir motivasyon var" dedi.

Oktay Mahmuti ile daha önce çalıştığını ifade eden kaptan Ender, "Hocamızla daha önce aynı takımda çalışma fırsatı buldu. Zaman geldi birbirimize rakip olduk. Ne olursa olsun Darüşşafaka Doğuş çok fazla yeni oyuncunun geldiği bir takım. Sistemin oturması biraz uzun sürebiliyor. Çok fazla çalışarak lige tam anlamıyla hazır olacağımızı düşünüyorum. Oynadıkça da en üst seviyeye geleceğiz" diye konuştu.

"SEZONA EN ÜST SEVİYEDE BAŞLAMAK İSTİYORUZ"
"Türkiye Kupası'nın oynanmaması bütün takımlar için avantaj" diyen deneyimli oyuncu, "Takımlar daha fazla hazırlık maçı yaparak eksiklerini görme fırsatı buluyor. Lig başladığında hemen herkes sistemini oturtmaya başlamış olacak. Bizim tek hedefimiz ligin ilk maçına hazır bir şekilde çıkıp, sezona en üst seviyede başlamak" ifadelerini kullandı.

"EUROLEAGUE'DE İŞİMİZ KOLAY DEĞİL AMA..."
Darüşşafaka Doğuş'un Euroleague'deki şansını da değerlendiren Ender, "Zor bir grupta yer alıyoruz. Zor ama biz 6. torbadan girdik. Benin düşüncem 6. torbadan bizi çekenler de keşke başka takımı çekseydik diyordur. Eurolaegue kulüp için farklı bir heyecan, farklı bir motivasyon olacak. İşimiz kolay değil ama hedefimiz ilk senede iyi basketbol oynayıp gidebildiğimiz yere kadar gitmek. Hem Euroleague hem de Türkiye'de bütün takımları yenebilecek bir ekip kuruldu" diyerek sözlerini tamamladı.

Sayfa Yükleniyor...