Şampiyonun adı Saul Canelo Alvarez!

Heyecanla beklenen Miguel Cotto vs. Saul “Canelo” Alvarez şampiyonluk gecesi Las Vegas’tan canlı yayınla NTV Spor ekranlarından Boks severler ile buluştu.

NTV Spor 22.11.2015 - 09:49
Şampiyonun adı Saul Canelo Alvarez!

Jayson Velez vs. Ronny Rios – WBC Gümüş Tüysıklet Unvan Maçı
Gecenin ilk karşılaşması WBC Gümüş Tüysıklet unvanının ortada olduğu maç oldu. Karşılaşma 10 round üzerinden değerlendirilmek üzere başladı.

Karşılaşmanın ilk roundunda her iki boksör de birbirini tarttı. İkinci roundda her iki boksör de bir hayli sertleşmeye başlamışlardı. Üçüncü rounddan itibaren Ronny Rios, karşılaşmada bir adım öne geçti. Karşılaşmada heran nakavt gelecek gibiydi. Karşılaşmanın dördüncü roundunda Jayson Velez ipleri eline aldı ve durumları eşitledi. Yumuruklar çok isabetli ve sert atılıyordu. Karşılaşmanın beşinci roundunda bel altı vuruştan dolayı Ronny Rios'un 1 puanı hakem tarafından silindi. Beşinci roundun sonuna doğru karşılaşma iyice kızıştı. Her iki tarafın da attığı yumuruklar birbirini sarsıyordu. Karşılaşma her geçen round daha da sert bir hal alıyordu. Her anı sert geçen bu karşılaşmada 10. Rounda kadar puan silinme dışında büyük bir olay gerçekleşmeden tamamlandı. 10. Round ise diğer roundlar gibi çok sert başladı. Son roundda da karşılaşma bir o tarafa bir bu tarafa gidiyordu. Çok çekişmeli geçen bu karşılaşmada herhangi bir nakavt gerçekleşmedi. 10. Roundun sonunda ise masa hakemlerinden gelen puan sonuçlarına göre karşılaşmayı kazanan taraf Ronny Rios oluyor. Böylelikle WBC Gümüş Tüysıklet unvanının yeni sahibi oldu.

Guillermo Rigondeaux vs. Drian Francisco
Gecenin ikinci karşılaşması Olimpiyat şampiyonu Guillermo Rigondeaux ile Drian Francisco arasında gerçekleşti. Karşılaşma 10 round üzerinden değerlendirilmek üzere başladı!

Karşılaşmanın ilk roundu taktik içerisinde geçti. Guillerme, rakibini izleyerek hareket ediyor, Francisco ise dikkatli davranıyordu. Karşılaşma 5. Rounda kadar hiç hareketlilik almadı. Beşinci rounddan sonra sporcuların eldivenleri yavaş yavaş ısınmaya başladı. Bu andan itibaren Rigondeaux, karşılaşmadaki ipleri eline aldı. Başlarda nakavt beklenen bu karşılaşmda tam da 10 round sürdü. 10. Roundun sonunda ise masa hakemlerinden gelen puan sonuçlarına göre kazanan taraf Guillerme Rigondeaux oluyor.

Takashi Miura vs. Francisco Vargas – WBC Dünya Süper Tüysıklet Unvan Karşılşması
Gecenin üçüncü karşılaşması WBC Dünya şampiyonu Takashi Miura ile Francisco Vargas arasında gerçekleşti. Karşılaşmada WBC Dünya Süper Tüuysıklet unvanı ortadaydı. Bu karşılaşma 12 round üzerinden değerlendirilmek üzere başladı.

Karşılaşma çok sert başladı. 1 numaralı aday Francisco Vargas, az kalsın şampiyon Takashi Miura'yı ilk roundda nakavt ediyordu. Karşılaşmanın ikinci roundu ilk round gibi çok hızlı başladı. Bu sefer Takashi Miura'da kendini göstermeye başladı. Miura, karşılaşmada 3. Rounddan itibaren daha etkili olmaya başladı.  4. Roundda Francisco Vargas knockdown oldu fakat çabuk toparlayıp karşılaşmaya devam etti. Roundlar ilerledikçe Vargas'ın yüzündeki deformasyon iyice sıkıntı haline gelmeye başladı. 8. Roundun sonuna doğru Miura, Vargas üzerindeki yoğunluğunu arttırdı. Vargas neredeyse nakavt olacakken imdadına round zili yetişti ve köşelere gidildi. 9. Roundda adeta yer yerinden oyandı. Round başlar başlamaz Francisco Vargas, Miura'yı sert bir şekilde knockdown etti. Hemen toparlanan Miura karşılaşmaya devam etti fakat aldığı darbelerden sonra ayakta duracak hali kalmamıştı. Atağına devam eden Vargas, roundun tam ortasında rakibinin üzerindeki baskıyı arttırınca hakem araya girdi ve karşılaşmayı bitiridi. Böylelikle karşılaşmayı kazanan taraf Francisco Vargas oldu. Vargas WBC'nin yeni Dünya Süper Tüysıklet şampiyonu oldu ve aynı zamanda gerçekten bir tarih yazdı.

Miguel Cotto vs. Saul “Canelo” Alvarez – WBC Dünya Süper Ortasıklet Şampiyonluk Maçı
Gecenin ana karşılaşması heyecanla beklenen WBC Dünya Süper Ortasıklet şampiyonluk maçı oldu. Miguel Cotto ve Saul “Canelo” Alvarez, dev karşılaşma için ringe geldiler. Karşılaşma 12 round üzerinden değerlendirilmek üzere başladı.
Karşılaşmanın ilk roundunda her iki sporcu da ısınma turu geçirdi. Karşılaşmanın ikinci roundu ortada geçti. Üçüncü roundda Alvarez, attığı sert yumuruklarla birlikte karşılaşmada 1 adım öne geçti. Karşılaşma 6. Rounda kadar geldi fakat karşılaşmada herhangi bir olağan üstü durum yaşanmadı. Karşılaşma bir o tarafa bir bu tarafa geçiyordu. 12 roundluk bu dev karşılaşma 8. Rounda kadar geldi. 8. Roundun ilk saniyelerinde Alvarez, Cotto üzerinde sert bir baskı kurdu. Bu baskı round boyunca sürdü. Bir ara Cotto sallanmaya başladı. Karşılaşmanın bu kısıma kadarki en iyi roundu 8. Rounddu. Bu roundun galibi Alvarez oldu. Sekisiznci roundda yaşananların benzeri 11. Roundda da yaşandı. Fakat yine nakavt gerçekleşmedi. 12 roundluk bu karşılaşma 12. Rounda kadar geldi çattı. 12. Round çok sert başladı. Her iki sporcu da bu roundda varını yoğunu ortaya koyuyordu. Yumuruklar bu roundda hiç olmadığı kadar sert atılıyordu. 12 roundluk bu karşılaşmada herhangi bir nakavt meydana gelmedi ve karşılaşma puan ile son buldu. Masa hakemlerinden gelen paun sonuçlarına göre karşılaşmayı kazanan taraf Saul “Canelo” Alvarez oluyor. Böylelikle WBC'nin yeni Dünya Süper Ortasıklet şampiyonu oluyor.

Sayfa Yükleniyor...