"Hata değil skandal"

Fenerbahçe Kulübü, spor kamuoyu tarafından futboldaki hakem hatalarının yoğun bir şekilde tartışılırken, voleybol ve basketbol liglerindeki hakem hatalarının gözden kaçtığı iddiasında bulundu.

NTV Spor 29.11.2015 - 20:27
"Hata değil skandal"

Fenerbahçe'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, voleybol ve basketbol liglerinde yer alan takımların büyük kısmının Avrupa arenasında da yarıştığı ve oradaki hakem yönetimleri ile kıyaslandığında Türkiye'deki yönetimlerin "hata ötesine" geçip "skandal" seviyesine vardığı öne sürüldü.
 
Türkiye'deki lig maçlarını yöneten hakemlerin eleştirildiği açıklamada, "Ulusal lig maçlarını yöneten hakemlerimizin Avrupa Ligi ve CEV organizasyonlarında görev alan hakemler ile kıyası bile mümkün olmayan düşük bir kalite ile müsabaka yönettikleri açıkça görülmektedir. Bu sebeple voleybol ve basketbol federasyonlarının kısa bir süre içinde hakem kadrolarını yenilemesi, hakem kalitesini yükseltmesi ve bizi bu kaderden kurtarması beklentimizdir" ifadelerine yer verildi.
 
İşaret edilen konunun sadece Fenerbahçe'nin değil ülke sporunun da önemli bir meselesi olduğu kaydedilerek, "Özellikle dünyanın sayılı kulüplerinin yapabildiği yatırımları yıllardır önemli bir istikrarla sürdüren kulübümüz gibi, sadece sponsor desteğiyle ülkemizi temsil etmeye çalışan takımların kaderleri, skandal kararların sahibi hakemlerin ellerine bırakılamayacak kadar önemli ve ulusal düzeyde önem arz etmektedir" değerlendirmesinde bulunuldu.
 

Sayfa Yükleniyor...