Dopingi örtbas skandalı!

Uluslararası Atletizm Federasyonu yeni bir skandal ile gündemde. Başkan Sebastian Coe'nun yardımcısının, basına sızan yazışmaları, Rus atletlerin doping yaptığının örtbas edildiğini ortaya koydu.

NTV Spor 22.12.2015 - 15:06
Dopingi örtbas skandalı!

Uluslararası Atletizm Federasyonu Başkanı Sebastian Coe'nun yardımcısı Nick Davies'in, dönemin pazarlama danışmanı Papa Massata Diack'a gönderdiği gizli bir elektronik posta mesajı basına sızdı.

Davies söz konusu mesajda, Moskova'nın ev sahipliği yaptığı 2013 Dünya Şampiyonası öncesi, dopingli çıkan Rus atletlerin adlarının gizlenmesini öneriyor. Moskova'daki şampiyonaya gölge düşmesinin, sponsorluk gelirlerinde büyük bir azalmaya yol açacağını belirten Davis; "Dopingli çıkan atletler yarışmayacaksa, adlarını duyurmak için Dünya Şampiyonası sonuna kadar bekleyebiliriz. Ya da bir iki Rus atletin adıyla birlikte, diğer ülkelerden de bazı dopingli atletlerin adlarını açıklayabiliriz" ifadelerini kullanıyor.

Davies, Rus atletlerin dopingli olduğu yolunda, İngiliz medyasında yer alan haberlerin önüne geçmek için de, başkan Sebastian Coe'nun, ülkedeki politik etkinliğini kullanmayı öneriyor. Nick Davies, Sebastian Coe'ya atfen; "O da kendi ülkesinden insanların dünya şampiyonasını paramparça etmesini istemez. Moskova'daki şampiyonanın başarısı onun da yararına olur" diyor.

Uluslararası Atletizm Federasyonu, Moskova'daki Dünya Şampiyonası'nın sona ermesinden 4 ay sonra, 16 Rus atlete çeşitli men cezaları vermişti. Ancak Davies'in basına sızan yazışması, yetkililerin, şampiyona başlamadan önce hangi Rus atletlerin dopingli olduğunu bildiğini gösteriyor.

Sayfa Yükleniyor...