Soderling emekli oldu!

2 kez Roland Garros finalisti Robin Soderling 31 yaşında emekliye ayrıldı. İsveçli tenisçi 2011 yılından bu yana glandüler ateş hastalığı ile mücadele ediyordu.

NTV Spor 24.12.2015 - 09:19
Soderling emekli oldu!

4 yıldır aşırı halsizlik ve yorgunlukla kendini gösteren glandüler ateş hastalığını atlatmaya çalışan Robin Soderling bu girişiminde başarısız oldu. 2009 yılında Rafael Nadal'ın Roland Garros'taki 31 maçlık galibiyet serisini sonlandıran isim olarak ün yapan Soderling, emeklilik kararını bir internet sitesi üzerinden duyurdu.

İsveçli tenisçi açıklamasında: "Profesyonel tenis kariyerimi noktaladığımı bildirmek istiyorum. Yakalandığım hastalık nedeniyle yüzde 100 performansla antrenman yapmam mümkün değil. Her fiziksel aktivitenin ardından uzun süre dinlenmem gerekiyor. Tenise tekrar dönmeyi denedim ama olmadı" dedi.

2009 ve 2010 yıllarında üst üste 2 kez Roland Garros'ta final oynayan Robin Soderling 2011 yılından bu yana tenise ara vermişti. Dünya klasmanında 4 numaraya kadar yükselen İsveçli tenisçi, kariyerini 10 ATP tekler şampiyonluğuyla noktalamış oldu.


 

Sayfa Yükleniyor...